El Vaticà nomena bisbe de Tortosa un dels principals candidats a ser coadjutor de Vives

La Nunciatura apostòlica ha anunciat aquest migdia la designació de Sergi Gordo com a successor d’Enrique Benavent i serà el cardenal Juan José Omella l’home clau en recomanar al papa Francesc els canvis a la diòcesi d’Urgell tot i que hi ha moltes dificultats per trobar aspirants

Sergi Gordo en una imatge d'arxiu.
Sergi Gordo en una imatge d'arxiu. ARXIU

Un dels principals candidats a ser designat coadjutor de l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha estat nomenat aquest migdia bisbe de Tortosa. D’aquesta manera, és segur que aquest religiós de 56 anys i nascut a la capital catalana no serà el successor de Vives. De fet, segons algunes fonts, el Vaticà està tenint serioses dificultats per trobar un aspirant decidit a assumir el repte d’Andorra. Una cosa és ser bisbe, l’altra esdevenir cap d’Estat.

La Nunciatura apostòlica ha anunciat a l’hora de l’Angelus el nomenament de Sergi Gordo com a nou titular de la diòcesi de Tortosa, una de les habituals seus a Catalunya per on sacerdots amb projecció inicien prolífiques carreres diocesanes. Tortosa estava vacant des que a final de l’any passat Enrique Benavent, fins llavors bisbe, va fer el salt a Tortosa. Des de llavors que hi havia un administrador apostòlic.

Sergi Gordo Rodríguez, bisbe auxiliar de Barcelona.

Relacionat

El Gordo del Coprincipat?

Els auxiliars de Barcelona sempre són candidats a ocupar places vacants. I hi ha també en l’òrbita catalana buida la de Girona. El papa Francesc està accelerant els nomenaments. Un dels aspirants tant per a Tortosa com per a Girona era l’actual titular de Vic, Romà Casanova, que també havia entrat en les travesses per la diòcesi d’Urgell, encara que és complexe que un bisbe titular passi a ser coadjutor. L’home clau per a qualsevol designació que vingui de Roma en l’àmbit hispànic és l’actual arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal espanyola, el cardenal Juan José Omella.

Amb tot, segons les fonts consultades, no està sent fàcil trobar candidats disponibles per al bisbat d’Urgell perquè la carpeta d’Andorra crema. S’és conscient, d’una banda, que més enllà de fer de pastor d’una diòcesi cal entaular qüestions polítiques i, d’altra banda, també en certs nivells eclesials es té clar que hi ha el repte d’entomar un aspecte com la regulació de l’avortament, i aquesta és una qüestió espinosa en l’entorn de l’Església.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending