Només dos familiars per difunt al funeral d’Estat per les víctimes de la Covid-19

Per poder garantir les normes de seguretat a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella els assistents s’han d’inscriure prèviament

Una imatge de l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella.
Una imatge de l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. ARXIU

Només dos familiars per cada un dels 52 difunts que ha deixat el coronavirus podran assistir al funeral d’Estat que l’Església de les Valls d’Andorra ha organitzat per aquest proper dilluns a les 8 de la tarda a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella. La restricció d’assistents és per poder garantir les mesures de seguretat i distanciament al temple de la capital. La missa serà presidida per l’arquebisbe ad personam i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i hi ha prevista la presència de la síndica general, Roser Suñé, i del cap de Govern, Xavier Espot.

Les persones que vulguin acudir a l’ofici religiós tenen de marge per aquest diumenge, en tan què familiars d’alguna de les 52 víctimes que ha deixat la pandèmia almenys fins ara, per comunicar la seva voluntat de ser dilluns a Sant Esteve. La comunicació s’ha de fer a través d’una adreça de correu electrònic que s’ha habilitat a l’efecte: funeral18@esglesiacatolica.ad. A banda de Vives, la missa funeral serà concelebrada per, almenys, set sacerdots més, representants, cadascun, de cadascuna de les parròquies del Principat.

Missa concelebrada amb l'arquebisbe, Joan-Enric Vives

Relacionat

Les 51 víctimes de la Covid tindran un funeral d'Estat el dia 22 a l'església de Sant Esteve

Com es remarca des de l’Església de les Valls d’Andorra, inserida en el bisbat d’Urgell, “les persones que ens han deixat es mereixen el nostre reconeixement, homenatge i pregària”. En alguns sectors socials hi ha cert mal ambient pel fet que el funeral es dediqui sols a les víctimes de la Covid-19, atès que durant la crisi sanitària han mort al Principat al tomb de mig centenar de persones més que no han pogut tenir ni l’acompanyament ni, sobretot, el comiat que hauria estat habitual en altres circumstàncies.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending