Andorra se suma a la commemoració dels 500 anys de Sant Ignasi de Loiola

Aquest dissabte 130 residents han anat a la cova de Manresa, han visitat els mosaics del pare jesuïta Rupnik i han tancat la jornada de convivència i pelegrinatge a Montserrat

Comentaris

Assistents a l'acte organitzat per l'arxiprestat de les Valls a Manresa aquest dissabte.
Assistents a l'acte organitzat per l'arxiprestat de les Valls a Manresa aquest dissabte. P.C

L'arxiprestat de les Valls d'Andorra ha organitzat aquest dissabte una jornada de convivència i pelegrinatge a Montserrat i a Manresa que ha servit per commemorar el 500 aniversari de l'estància d'Ignasi de Loiola a la ciutat, on hi va viure una forta mística espiritual i de solidaritat amb la pobresa. Amb aquesta efemèride es vol potenciar l'atracció que la capital del Bages ha tingut al llarg del mig mil·leni com a bressol de les espiritualitats ignacianes (religioses i seglars) i de tota l'obra cultural, social i pedagògica que se'n deriva.

L'acte ha comptat amb 131 assistents, una seixantena dels quals han sortit de bon matí des de Sant Julià de Lòria amb autocar. A Manresa han vist els murals del pare jesuïta Rupnik, autor també dels de l'església laurediana. Ferit en una batalla a Pamplona, des de Loiola, sant Ignasi inicia la peregrinació –el Camí Ignasià– que el porta a Montserrat on “es desfà de la indumentària de cavaller per prendre la vestidura de Crist, pobre i humil”. D’allà a Manresa, on l’estada al lloc que avui hi ha la cova li fa veure com Déu “ha fet totes les coses noves”. Finalment, en no poder anar com era el seu objectiu a Terra Santa, es queda a Barcelona a estudiar durant dos anys. És en aquests dies quan Ignasi fa de captaire al temple de Santa Maria del Mar de la Ciutat Comtal. 

La jornada organitzada per l'arxipestrat andorrà ha acabat a Montserrat. Sant Ignasi  hi va arribar el 22 de març de 1522 des d'on va anar a Manresa. Segons diuen molts testimonis antics, sant Ignasi hauria fet una o més estades a Montserrat. El santuari va ser molt important en la vida del Sant, com explica el pare Ignasi M. Fossas, monjo de Montserrat: “Montserrat és important en la vida de Sant Ignasi per tres motius, principalment. És en aquest lloc on formalitza i exterioritza la seva conversió, el seu desig de començar una nova vida. També perquè a Montserrat sant Ignasi és iniciat en el corrent espiritual de la 'devotio moderna', una introducció a la vida de pregària per als fidels".

Etiquetes

Comentaris

Trending