Reingressa a la presó el reclús que va protagonitzar un suposat intent d’autòlisi

L’intern va ser donat d’alta mèdica aquest cap de setmana després que ingressés a l’hospital el darrer dijous de juliol i se l’hagués d’intervenir en un centre de Barcelona

-
-

El pres que fa deu dies va haver de ser internat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital arran d’un suposat intent d’autòlisi ja ha reingressat al centre penitenciari després de superar les dolences sofertes. Mentrestant, la investigació per aclarir quin tipus de substància li va causar les lesions internes que va patir es manté oberta. El reclús és a la Comella en règim de presó provisional acusat d’un homicidi en grau de temptativa des de fa catorze mesos.

Els fet dels quals va ser malaurat protagonista l’intern penitenciari, de 39 anys, es van donar el darrer dijous de juliol. En principi, l’home hauria ingerit un excés d’algun tipus de tòxic que s’ha d’acabar d’aclarir de què es tracta, entre altres coses perquè si fos alguna droga -que la direcció d’Institucions Penitenciàries considera que és molt difícil que hagués pogut accedir al recinte- caldria ampliar la investigació i reforçar els controls que, de fet, des d’aquell dia ja són majors.

Després d’unes primeres cures a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, un agreujament puntual de les dolences patides va obligar a traslladar el pacient a un centre sanitari català per fer-li una petita intervenció a la pleura. Poc després, seria de nou enviat al Principat. Les fonts consultades han assegurat que després de fer el procés mèdic escaient a l’hospital sota el règim de detenció, aquest dissabte se li hauria donat l’alta i se l’hauria reingressat al centre penitenciari, on continua pendent de la celebració de judici.

L’home va clavar unes tisores al coll d’un conegut en el marc d’una discussió per un presumpte deute de drogues, a primers de juny de l’any passat. L’ara empresonat reclamava a l’altre que li pagués el que li devia. De fet, havien queda a una gasolinera de la Margineda amb la intenció, o així ho preveia l’ara reclús, que el seu deutor li saldaria el deute. Però no va ser així. La batussa va anar pujant de to fins que l’ara processat va agafar unes tisores que hi havia al taulell de la botiga de la benzinera i amb elles va atacar l’altre, que durant uns dies es va debatre entre la vida i la mort.

Els investigadors que estan mirant d’aclarir les circumstàncies exactes que haurien rodejat l’intent d’autolisi de fa deu dies estarien a l’espera, segons les fonts properes al ministeri d’Interior consultades, que arribin els resultats de les anàlisis toxicològiques que es van fer al llavors pacient. Les analítiques haurien d’aclarir la substància ingerida: si el medicament que es dóna als presos que volen deixar les addiccions com a substitutiu de la droga o algun tipus d’estupefaent que hagués entrat il·legalment a la presó.

Etiquetes

-

Relacionat

Investiguen un suposat intent d’autòlisi d’un pres preventiu ingressat ara a l’UCI de l’hospital però fora de perill
Empresonat \'l\'agressor de la gasolinera\', un andorrà amb un llarg historial de drogues i contraban

Relacionat

Empresonat 'l'agressor de la gasolinera', un andorrà amb un llarg historial de drogues i contraban
Un deute és el possible motiu de l\'apunyalament en una gasolinera de Santa Coloma

Relacionat

Un deute és el possible motiu de l'apunyalament en una gasolinera de Santa Coloma

Comentaris

Trending