Investiguen un suposat intent d’autòlisi d’un pres preventiu ingressat ara a l’UCI de l’hospital però fora de perill

S’esperen el resultats de les anàlisis toxicològiques per saber què hauria ingerit el reclús, si algun estupefaent o un fàrmac que se subministra a les persones amb drogodependències

-
-
Institucions Penitenciàries, amb la policia i els serveis sanitaris com a mínim, investiguen un aparent intent d’autòlisi d’un pres que resta ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) de l’hospital i per la vida del qual hores d’ara ja no es tem. Mentre s’esperen els resultats de les anàlisis toxicològiques per saber què hauria pres l’intern que li causés les lesions internes que pateix, s’han incrementat els controls a la presó per evitar que hi pugui accedir droga.

Els fets van succeir dijous. Per causes que s’estan investigant, un pres preventiu de 39 anys amb antecedents de drogodependència però empresonat per un homicidi en grau de temptativa que hi va haver l’1 de juny de l’any passat en una gasolinera de la Margineda, va haver de ser ingressat amb urgència a l’hospital. Algunes fonts han indicat que, almenys d’entrada, i enmig del secretisme amb què s’està gestionant l’afer, no es va descartar algun tipus d’incidència física imprevisible. 

Sia com vulgui, el primer era atendre el reclús. Les lesions sofertes es van complicar lleugerament i divendres de la setmana passada va haver de ser traslladat a Barcelona per sotmetre’l a una petita intervenció que, entre altres coses, hauria d’haver servit per reduir-li un problema sorgit a la pleura. Una vegada feta la intervenció i estabilitzat el malalt, l’home hauria estat traslladat de nou, aquest dilluns, al Principat, on segueix la recuperació a l’UCI de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell sense que la seva vida corri perill.

Els fets van passar dijous passat, i l’intern, empresonat des del 3 de juny de l’any passat acusat d’una temptativa d’homicidi, va haver de ser intervingut a Barcelona

Hores d’ara la investigació en curs és per un intent d’autolisi (suïcidi), segons les fonts consultades, i es treballa amb la hipòtesi que el pres o bé hauria patit una sobredosi de droga o bé hauria pres en excés un fàrmac que es subministra a aquelles persones que tenen drogodependència i que miren de superar-la. Les analítiques que s’haurien fet, i que encara no s’han rebut, haurien de determinar quina substància van ingerir el reclús. A partir d’aquí, la investigació i els protocols a seguir prendran un curs o un altre.

Fonts consultades han assegurat que la direcció d’Institucions Penitenciàries manté que és molt complicat que hagués pogut entrar al centre penitenciari la droga suficient com perquè li hagués pogut causar una sobredosi al reclús. En canvi, seria menys complexe que el pres, a la Comella des del 3 de juny del 2017 per la causa que ara té oberta, hagués pogut ‘acumular’ el medicament substitutiu de la droga per després ingerir-lo. Tots està sota investigació i amb molta discreció i secretisme.

És evident, però, que aquests darrers dies s’han incrementat, i de molt, els controls que es fan en els accessos -en el primer vis-a-vis programat va ser quan la parella d’un pres va intentar entrar droga amagada al sostenidor i ara la noia també està empresonada- i entre els reclusos. Per evitar nous ensurts. En el marc de la investigació que es manté oberta, fins i tot agents de policia amb gossos ensinistrats per la detecció d’estupefaents han fet registres aquests darrers dies al centre penitenciari, marcant alguns punts on s’haurien trobat restes o ínfimes quantitats, per exemple, de marihuana.

Etiquetes

Empresonat \'l\'agressor de la gasolinera\', un andorrà amb un llarg historial de drogues i contraban

Relacionat

Empresonat 'l'agressor de la gasolinera', un andorrà amb un llarg historial de drogues i contraban
Un deute és el possible motiu de l\'apunyalament en una gasolinera de Santa Coloma

Relacionat

Un deute és el possible motiu de l'apunyalament en una gasolinera de Santa Coloma

Comentaris

Trending