Rascagneres oficialitza la seva marxa de la CASS

La renúncia al càrrec, amb una dimissió irrevocable, s'ha fet efectiva aquest dijous

La CASS avisa: cal incrementar la cotització ja si no es vol posar en perill el sistema
La CASS avisa: cal incrementar la cotització ja si no es vol posar en perill el sistema
El president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres ha presentat aquest dijous la renúncia al càrrec. El motiu de la dimissió és el volum de feina i dedicació que requereix la parapública  i que li fan difícil poder exercir la seva feina d'advocat. El seu mandat acaba el novembre però vol plegar ara perquè el nou ministre pugui treballar ja amb el seu substitut. Rascagneres va prendre la decisió de plegar fa uns quatre mesos i el seu nom havia sonat entre els candidats a una cartera ministerial.

Final de l'etapa Rascagneres a la CASS. Aquest dijous el president de la parapública ha presentat la seva renúncia irrevocable al càrrec. El motiu de la dimissió és el volum de feina i dedicació que requereix la parapública  i que li fan difícil poder exercir la seva feina d'advocat. Tot i que el seu mandat acaba el novembre vol marxar abans perquè el nou ministre de Salut, Joan Martínez Benazet pugui iniciar la legislatura amb un nou president.

El nom de Rascagneres havia sonat amb força entre els candidats a un lloc de ministre. Una primera interpretació de la dimissió podria relacionar-la amb el fet de no haver estat nomenat ministre. Una rebequeria, vaja. El propi Rascagneres i el seu entorn més pròxim s'han afanyat a fer córrer que ja feia uns quatre mesos que havia anunciat la seva intenció de deixar el càrrec. No han estat tan explícits a l'hora de respondre si l'advocat ha estat designat per un altre lloc de rellevància i l'argument ha estat unànime: la feina que té al despatx professional. Aquest i cap altre és el motiu. De tota manera, una de les virtuts que sempre ha caracteritzarat Rascagneres és l'astúcia i, per aquest motiu, no es pot descartar que amb la dimissió hi hagi una jugada mestra.

Rascagneres va assumir la presidència de la CASS l'octubre del 2015. El passat dia 10 va presentar el balanç del 2018 i els projectes per aquest any. El cavall de batalla del president ha estat l'augment de la cotització de jubilació en un 6%, passant del 12% al 18%  El tema de les cotitzacions és un tema prioritari del nou Govern de Xavier Espot. Una altra de les seves assignatures pendents ha estat la participació a les eleccions al consell d'administració de la parapública que continua sent notablement baixa.

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending