Raiffeisen.ad amenaça de dur a la Batllia el pre-llibret de venda de Vall Banc per "enganyós"

Comentaris

Els promotors de la cooperativa Raiffeisen.ad, constituïda amb la voluntat de fer-se càrrec de la gestió dels actius bons de Banca Privada d’Andorra (BPA), ha anunciat avui la seva intenció de portar a la Justícia el plec de condicions inicial ofert per l’empresa que assessora l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) en l’operació de venda del banc pont. El principal impulsor de la societat cooperativista, l’economista Eusebi Nomen, ha lamentat les “falsedats” i “elements discriminatoris” que al seu parer conté el document tramès per Key Capital a una trentena d’empreses que la firma assessora de l’agència pública creu que poden tenir interès en l’adquisició de Vall Banc.

Raiffeisen.ad ha lliurat avui una carta al president del consell d’administració de l’AREB, Albert Hinojosa, demanant-li que insti Kay Capital, a dur a terme “la correcció del plec de condicions abans del 9 de novembre i, en cas contrari la propera setmana entraríem el recurs davant de la Batllia i, en cas que fessin la transmissió d’actius a Vall Banc, aleshores les corresponents querelles”. Per a Nomen, el document que es fa servir com a presentació del banc pont i que conté unes primeres dades sobre el mateix conté “publicitat enganyosa”. Es diu per exemple, que Vall Banc disposa d’una fitxa bancària pròpia quan no seria cert o que l’entitat es pot vendre, quan tampoc no seria així segons Nomen.

El promotor de Raiffeisen.ad ha explicat que “pugem un esglaó” en l’actuació de la cooperativa davant un comportament poc curós, per ser fins, segons l’economista, de l’AREB i els seus col·laboradors i assessors. En la carta enviada a Hinojosa, la societat cooperativa repassa algunes de les dades que recull el ‘teaser’ tramès per Kay Capital. I s’explica que si és certa la informació que allí hi apareix sobre Vall Banc “comportaria una destrucció total de valor de mes de 600 milions d’euros”.

Raffeisen.ad també recorda en la carta tramesa avui a l’AREB que s’ha rebut un document enviat a firmes que suposadament podrien estar interessades en la compra de Vall Banc quan la cooperativa sempre hauria manifestat la seva voluntat de no voler participar en cap compra si no en l’assumpció, en diferents escenaris possibles, dels actius bons de BPA. Però mai en la compra d’aquests un cop hagin estat transferits al banc pont i s’hagi fet caure el seu valor.

D’altra banda, Nomen ha fet una crida a que aquells clients que ho vulguin, i especialment els titulars d’accions preferents, que cedeixin els seus drets sobre saldos o títols a la cooperativa. L’economista i exconseller general ha explicat que “esdevé obvi que les preferents valdran zero” un cop conclogui tota l’operació que s’està dissenyant des de l’AREB. Eusebi Nomen ha recordat que l’AREB hauria de fer l’atribució dels actius de BPA a aquella alternativa que menys destrucció de valor comporti. Ho diu la llei, ha recordat l’economista, que ha explicat que si no es té en compte la proposta de Raiffeisen.ad, que a parer dels seus impulsors és la menys negativa per als interessos dels clients i treballadors de BPA, “reclamarem danys i perjudicis en nom de totes aquells persones, d’aquells clients, que ens hagin cedit els seus drets”.

Comentaris

Trending