Querella d’Apapma contra el propietari de l’últim gos mort per abandonament en un apartament

L’organització ecologista assegura que no es mantindrà de braços plegats contra els maltractaments animals i estudia com poder actuar en un cas anterior ja jutjat

-
-
L’Associació protectora d’animals, plantes i el medi ambient d’Andorra (Apapma) ha presentat una querella criminal contra el propietari d’un gos que va aparèixer mort en l’habitació d’un apartament d’un complex d’Anyós. Com que l’home, un jove andorrà de 26 anys, encara no ha estat jutjat, l’organització ecologista podrà, molt probablement, constituir-se en part i poder formular l’acusació que cregui convenient.

El propietari del ca va ser arrestat just el dia de Nadal i va quedar en llibertat amb càrrecs poques hores després pendent de ser jutjat. És probable que la causa s’acabi dirimint sota la fórmula de l’ordenança penal, l’equivalent al judici ràpid, encara que en aquesta ocasió no acabi sent tant immediat com en d’altres ocasions. De fet, en un anterior cas, en el que van morir dos gossos en un pis d’Escaldes, el titular dels animals sí que va ser jutjat i Apapma ja no hi va poder intervenir, malgrat que el col·lectiu assegura que no es quedarà de braços plegats i està analitzant quina actuació pot dur a terme.

El que està clar és que en el cas d’Anyós sí que ha actuat. La querella s’ha presentat contra el titular del gos i detingut al seu dia pel suposat maltracte animal, per deixar-lo abandonat sabent que condemnava el ca a morir si ningú no hi intervenia abans. Segons les fonts consultades per l’Altaveu i tal i com aquest digital ja va avançar, el jove propietari del gos hauria marxat durant tres setmanes a Eivissa deixant l’animal tancat a l’interior del pis, un habitatge inclòs en un complex d’apart-hotels dins d’un recinte turístic i esportiu d’Anyós.

Quan responsables del manteniment del complex van acabar accedint a l’apartament en no tenir notícies durant molts dies del seu inquilí, s’haurien trobat el gos mort i com a mínim una habitació molt malmesa, suposadament per l’acció de l’animal, que hauria intentat de sortir de qualsevol manera. Fins i tot es va arribar a menjar, segons les fonts, bona part del matalàs. Tot plegat demostra, segons els querellant, la “total inacció” del seu propietari.

La querella s’ha presentat fa molt poc i ni tan sols no ha estat admesa a tràmit. Però tot fa pensar que la Batllia que està instruint la causa l’admetrà i, en conseqüència, Apapma quedarà constituïda com a part i, d’aquesta manera, podrà tenir accés al contingut íntegra de l’expedient judicial i així disposar, si escau, de nous elements a partir dels quals reforçar l’acusació que formalitzi.

Comentaris (1)

Trending