Queixes d'usuaris pel mal funcionament dels carregadors de vehicles elèctrics

Comentaris

Un cotxe elèctric al costat d'un carregador.
Un cotxe elèctric al costat d'un carregador.

El cotxe elèctric pot ser que sigui el futur. Que contribueixi a la sostenibilitat del medi ambient. Però el present és, encara, els molts problemes que estan generant els carregadors d’energia que FEDA està instal·lant a diversos punts del Principat. Diversos usuaris han mostrat la seva queixa el mal funcionament d’aquests aparells, que sovint queden ‘enganxats’ als vehicles o que no carreguen degudament.

Diverses fonts consultades han afirmat que el principal problema és el poc desenvolupament que hi ha encara a data d’avui d’aquest tipus de giny. El proveïdor de FEDA no tindria encara prou afinat la seva maquinària, ni des del punt de vista mecànic ni quant a la programació informàtica, i això comportaria nombrosos problemes. A més, segons els usuaris consultats, s’hi ha afegit que no ha estat fins fa pocs dies que operaris de la companyia elèctrica han fet la formació adequada per poder resoldre els eventuals problemes que sorgeixin.

La principal queixa dels usuaris consultats és que la ‘manguera’ queda enganxada al vehicle i cal fer malbé una tapa del giny per poder desendollar el carregador. Això, segons fonts tècniques consultades, seria degut a un problema mecànic del carregador. Aquestes mateixes fonts també han ressaltat altres tipus d’inconvenients com per exemple que per un error de configuració programàtica hi ha carregadors que deixen de subministrar energia abans de temps i l’usuari acaba veient com el vehicle no se li ha recarregat com tocaria.

Els tècnics consultats han reconegut que és un inconvenient per a l’usuari, però han relativitzat la situació recordant que estem davant una tecnologia encara molt poc desenvolupada. Les mateixes fonts han recordat que FEDA va optar per una de les ofertes més barates, si no la més barata, de les que va rebre en el concurs per proveir-se d’aquest tipus de maquinària i que el subministrador escollit és una firma francesa que, a més, és especialista en mobiliari urbà i no en aquest tipus de ginys, sector en què tot just ara es comença a introduir. Alhora, el subministrador en qüestió no té un equip tècnic ubicat en permanència al Principat, amb la qual cosa la resolució d’incidències encara es fa més complicada.

Comentaris

Trending