Queixes d’usuaris de bus a Ordino per la ‘supressió’ de línies matinals

La companyia responsable atribueix les anomalies a decisions unilaterals dels conductors i a la manca de personal per la ‘guerra’ entre empreses

-
-
Usuaris de bus d’Ordino que pretenien aquest matí desplaçar-se fins a Andorra la Vella han vist com el viatge ordinari de la L6 que havia de passar a 1/4 de 8 del matí no ha passat, i han hagut d’esperar a un trajecte posterior d’una altra companyia. Responsables de la Hispano Andorrana, empresa titular de la primera de les línies citada, han assegurat que la ‘supressió’ no prevista ha estat deguda a un incompliment unilateral per part del conductor que tenia assignat el viatge.

Els viatgers, però, han assegurat que no és el primer dia que passa, que fa dues setmanes -fet també admès per la companyia- es va donar la mateixa situació i que la ‘incompareixença’ dels vehicles també es dóna altres dies i en altres hores. Segons algunes fonts, avui mateix ja s’hauria interposat alguna queixa formal davant el departament de consum de Govern per l’incompliment en el servei.

Les fonts properes a la companyia consultades, de la seva banda, han lamentat la situació i han reconegut la dificultat que tenen amb el personal. De fet, han assegurat, és un problema que es dóna en tot el sector i també en altres activitats laborals del país, com ara la construcció. A més, l’assumpció per part de les grans companyies del país de cada cop més feina ha fet que hi hagi una ‘guerra’ de personal, amb ofertes cap a professionals de la conducció que fa que les empreses més petites no hi puguin fer front i que els conductors acabin tenint, en certa manera, la paella pel mànec. 

Segons fonts del sector consultades, Nadal-Julià, Cooperativa Interurbana i Novatel-Andbus voldrien incrementar les seves plantilles d’entre deu i quinze conductors cadascuna. En el cas concret d’aquest matí, el xòfer responsable de la línia entre Ordino i Andorra la Vella que assumeix Hispano Andorrana no s’hauria presentat a treballar i no hi ha hagut marge de maniobra per fer una substitució escaient.

Comentaris (4)

Trending