Queixa formal d'Andorra a Espanya per les resolucions del Parlament de Catalunya

Comentaris

El Govern d’Andorra ha lliurat aquest dijous una nota verbal a l’executiu espanyola queixant-se del Parlament de Catalunya. En el rerefons de tot plegat hi ha les dues resolucions que la cambra catalana va aprovar en la sessió del 6 d’octubre -on es debatia sobre l’orientació política de Catalunya- i que, en certa manera, vetava empreses i esportistes que tinguessin vincles amb el Principat. La comunicació s’ha vehiculat a través dels conductes establerts per aquestes ocasions… davant de Madrid, és clar, que continua sent la capital de l’Estat.

El Govern d'Andorra ha lamentat el contingut de les resolucions, entenent que no corresponen a la realitat del Principat respecte als compromisos adquirits amb la comunitat internacional en pro de la transparència i la cooperació en matèria fiscal. Des del 2009, recorda l’executiu en una nota oficial, el Principat d’Andorra intercanvia informació fiscal a demanda a nivell administratiu amb aquells països amb qui té signat un conveni d’intercanvi d’informació (entre els quals Espanya). A més, Andorra implementarà l’intercanvi automàtic d’informació fiscal en l’àmbit de l’OCDE i de la Unió Europea el 2018 amb dades de l’exercici 2017.

D’altra banda, amb la introducció de l’impost sobre la renda de les persones físiques el 2015 Andorra va culminar la instauració d’un sistema fiscal homologable que grava totes les rendes (de persones físiques i jurídiques) seguint els estàndards internacionals, fet que ha permès al Principat signar diversos convenis de doble imposició (entre els quals també Espanya, a banda d’altres països de la Unió Europea com França o Portugal).

Comentaris

Trending