Quan la justícia arriba tard!

Comentaris

Quan la justícia arriba tard!
Quan la justícia arriba tard!

per PobraAndorra, pobresCiutadans

És un tòpic i hom hem escoltat dir moltes vegades: la frase "la justícia extemporània, no es justícia”.

Tots els ciutadans esperem de la justícia, que es compleixi la imatge que tenim d'ella. Una figura amb una balança i els ulls embenats.

Justícia, ‘justa’ i imparcial, objectiva.

Però el que esperem tots, excepte els que la utilitzen perversament, és que també sigui ràpida, que no es demori amb els afers socials que porta entre mans. Per que la justícia va d'això. D'afers socials!

I un detall també que no podem oblidar. L'aparell de la justícia el paguem entre tots per no anar pel carrer resolent afers socials a cops de bastó.

El que hauria de ser ‘normal’ és que la justícia fos ràpida, que tingués els recursos necessaris per estar al servei dels ciutadans. I aquests recursos els han de facilitar els polítics. Quan no ho fan estan atemptant contra els drets dels ciutadans de forma premeditada.

Quan la justícia arriba tard, com quan la medecina arriba tard, algú o alguna cosa es mor.

I quan no es fa res de res per arreglar-ho, quan es deixa podrir el problema i comença a considerar ‘normal’ que la justícia es demori i es demori, els drets dels ciutadans es vulneren.

I també es vulneren els drets dels funcionaris de la justícia, que veuen com no poden desenvolupar la seva professió d'una forma digna, al servei dels ciutadans, per la manca de recursos provocada per la indiferència dels polítics.

Així no canviarem mai res i res canviarà .

I ho patirem els ciutadans d'avui i els de demà, per que els d'avui no fem res per a canviar-ho.

Realment, en tenim la culpa del que ens passa amb l’administració i els que la regeixen.

Entre tots els hem convertit en una classe a part. Com si fossin les castes a la Índia.

Impenetrables les unes amb les altres.

És trist i a la vegada indignant que ens conformem, que abaixem el cap i pronunciem la derrotista frase "és el que hi ha" tot esperant que ‘a nosaltres’ no ens passi.

Tots els intervinents en els procediments judicials, els polítics, l'administració, també són ciutadans i un dia o altre, pels motius que sigui, potser hauran d'acudir a l'auxili de la justícia. I aquell dia, no valdrà plorar o queixar-se, per que no hauran fet res per a canviar-ho.

La justícia, si arriba tard, deixa de ser ‘justa'!

Comentaris

Trending