Pubill i Ferreira impulsen la ‘terceravia’ a Escaldes

Juntament amb França Riberaygua aspiren a ser les cares visibles a la setena parròquia del projecte que lidera Josep Pintat, que no acaba de beneir-los

-
-
La ‘terceravia’, així tot junt, denominació oficial encara que provisional de la formació que lidera a nivell nacional Josep Pintat, s’està acabant de configurar a Escaldes. Un grup majoritàriament d’exliberals està promovent el projecte. I tres noms pretenen sobresortir sobre la resta i agafar avantatge en la cursa cada vegada més breu per poder ser a les candidatures: Josep Pubill, Lluís Ferreira i França Riberaygua. 

Com a mínim els dos primers van ser a finals de la setmana passada en una reunió a Sant Julià al marge de la resta de companys de la ‘terceravia’ escaldenca. Però ni des d’Escaldes ni, sobretot, el propi Pintat no acaba de veure amb bons ulls els eventuals candidats. No s’acaba de veure que tinguin prou cartell com per poder aspirar a fer un bon resultat en una parròquia teòricament dominada per Toni Martí i el seu seguici, que tot apunta que serà representat en aquesta ocasió per Eric Jover i Miquel Aleix.

Pintat té especialment problemes amb França Riberaygua, una de les artífexs del trencament de Liberals d’Andorra quan lauredians i massanencs presents al grup parlamentari encara en formaven part. El dirigent polític lauredià ha deixat clar que la llista nacional la confeccionarà ell. I que el segon de la candidatura serà, en principi, massanenc. Més encara si hi ha una entesa amb Ciutadans Compromesos. A les parròquies, cada grup que impulsa la ‘terceravia’ tindrà la seva pròpia autonomia.

La voluntat de Josep Pintat hores d’ara encara es manté en ser present a totes les parròquies. Hores d’ara, l’entorn de la ‘terceravia’ ho veu encara possible. Però de poder tenir set candidatura més la nacional a quedar-se amb tres o quatre hi va un pas. A Sant Julià, territori d’Unió Laurediana (UL), és clar que la formació hi serà present, amb la denominació que sigui, i que tenen tots els números de repetir com a tiquet els actuals consellers generals Josep Majoral i Carine Montaner.

Ciutadans Compromesos, la setmana vinent

De contactes, tots, totes les formacions, n’estan fent molts. Moltíssims. A totes les parròquies i amb tots els grups. Una altra cosa és que s’hagin pres decisions definitives. La Massana és una olla de pressió, en aquest sentit. Totes les formacions o projectes (demòcrates, liberals, ‘terceravia’) estan encara collant de valent Ciutadans Compromesos, on es manté una notable divisió de cap a on tirar, malgrat que les seves cares més visibles continuen sent més taronges que d’altra color.

Fonts de la formació parroquial-comunal massanenca han assegurat que a partir de la setmana que ve es començaran ja a fer els passos definitius tendents a aclarir la seva situació electoral. I que, ara per ara, només hi ha una cosa clara per si algú encara tenia algun dubte. El cònsol major, David Baró, no es mourà del comú. Esgotarà el seu mandat comunal. Tota la resta, inclosa la possibilitat que algun càrrec actual deixi la corporació per concórrer als comicis, està oberta.

Comentaris

Trending