Protecció Civil manté l'alerta groga per vent i neu que pot deixar 20 centímetres al nord

Les precipitacions no han provocat, pel moment, afectacions a la xarxa viària

Reunió de coordinació, aquest dilluns, del diferents departaments pel dispositiu de nevades.
Reunió de coordinació, aquest dilluns, del diferents departaments pel dispositiu de nevades.
Protecció Civil ha anunciat per mitjà de les xarxes socials que es manté l'alerta groga per vent i neu durant aquesta tarda i nit. L'episodi afectarà principalment a la zona nord del país, on s'esperen gruixos de 17 centímetres de neu.

Protecció Civil també recomana consultar l'estat de les carreteres abans de sortir. Pel moment, la neu no ha causat problemes a la xarxa viària. Durant el matí s'ha activat la fase groga a la CG2 a Canillo, la CG3 al Serrat, la CG4 a Xixerella, la CG5 a Arinsal i la RN22 en l'accés a França.

Posteriorment s'ha limitat la fase groga al Port d'Envalira, i al partir del migdia ja no eren obligatòris els equipaments a cap punt del país ni als seus accessos. La fase groga indica la presència de neu a la carretera. És obligatori l’ús de pneumàtics especials o equipaments i s'ha de circular dels seixanta quilòmetres per hora.

En previsió de nevades més fortes i per tenir preparat tot el dispositiu, aquest dilluns al matí s'ha iniciat la reunió de coordinació entre els diferents departaments. Es fa un seguiment de la la previsió per poder reaccionar el més aviat possible si es complica la situació a la xarxa viària.

 

Comentaris (4)

Trending