Homenatge des dels balcons al col·lectiu sanitari que lluita contra el coronavirus

Un grup de Facebook demana que se surti a aplaudir a balcons o finestres a les deu de la nit en homenatge als professionals

Un moment dels aplaudiments.
Un moment dels aplaudiments.

Un nou grup de Facebook creat arran de la crisi del coronavirus ha promogut aquest vespre una acció per donar suport a tot el col·lectiu sanitari. En concret, quan tocaven les deu de la nit demanaven que la gent sortís als balcons o a les finestres a aplaudir. Es tracta d’una iniciativa similar a la que està corrent per les xarxes socials de Catalunya. La proposta ha tingut seguiment a molts punts del Principat.

El grup s’ha creat fa poc a Facebook. Es diu ‘Andorra solidària davant el Covid-19’ i ja reuneix prop de 700 membres. Els seus impulsors volen “seguir l’exemple d’altres països” i “convidar a la ciutadania que tregui la seva part solidària i ajudi en la mesura que els sigui possible a aquelles persones que més ens necessiten” davant la crisi del coronavirus. Apunten que “petits gestos poden ser molts significatius”, com ara “fer la compra als teus veïsn que són grans o a la teva veïna que té nens petits i no els pot deixar a casa”.

Ja són diversos els usuaris que s’han apuntat i ha començat a fer propostes o oferiments. Hi ha qui, per exemple, es mostra disposat a anar a comprar coses a supermercats o a la farmàcia per persones que no puguin sortir de casa. També hi ha qui es proposa per tenir cura de nens sense col·legi o gent gran o amb discapacitat.

I entre les propostes, hi ha la de l’acció de suport als sanitaris. “Avui a les 22 hores sortirem a les nostres finestres o balcons a aplaudir-los”, indicava el missatge.

A l'hora de la veritat, la crida ha tingut cert èxit. A diferents punts del Principat han estat moltes les persones que han sortit als balcons o a les finestres per fer aquest homenatge al col·lectiu sanitari. Aplaudiments, però també casserolades s'han pogut sentir als carrers de Ciutat de Valls o l'Alzinaret d'Andorra la Vella o a la zona del Prat Gran d'Encamp, entre molts altres llocs. I ja són diverses les persones que proposen continuar cada nit amb accions similars fins que se superi la crisi. El mateix SAAS ha fet una piulada on ha volgut agrair el gest a tots els que han sortit als balcons.

 Campanya a Change.org per demanar el 100% del salari en cas de baixa

Al grup també s’ha compartit una altra proposta, en aquest cas vehiculada a través de la plataforma Change.org. Es demana que els sanitaris que hagin d’agafar la baixa laboral per haver de ser confinats pel coronavirus puguin cobrar una baixa laboral amb el 100% del salari. La petició es dirigeix directament al Govern i, per ara, ja ha recollit prop de 1.200 signatures a favor.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending