Propietaris de gossos i col·lectius animalistes alerten de la presència d’erugues

S’han vist els primers insectes de la processionària del pi a la Cortinada, però vista la situació i que és probable que hi hagi una menor fumigació aviat es podrien estendre

-
-
Les persones que tinguin un gos i el treguin a passejar o el deixin anar lliures en espais especialment de muntanya han d’anar en compte. Propietaris de gossos i col·lectius animalistes alertes que hi comencen a haver erugues. Els primers insectes de la processionària del pi s’han vist a la Cortinada, però vista la situació d’excepcionalitat pel coronavirus es preveu que hi hagi un menor procés de fumigació -els esforços estan centrats en altres qüestions- i per tant que la propagació d’aquesta plaga sigui més alta.

Les erugues són extremadament verinoses, produeixen urticària i al·lèrgies cutànies en persones i animals i també poden produir quadres respiratoris de diversa gravetat, ja que els corrents d'aire poden arrossegar partícules d'aquests pèls. Un altre dels perills d'aquestes erugues és la histamina, una substància altament inflamatòria i urticant que disparen quan se senten amenaçades per la proximitat de l’animal. 

Per tant, és primordial intentar evitar el contacte del nostre gos amb l'eruga. Cal passejar-lo per zones lliures de processionària. Si no podem evitar zones de pins infectats, s’ha d’anar amb molta cura perquè no s'apropi a olorar-les o llepar-les. Si fos el cas que acaben en contacte amb algun d’aquests insectes, cal rentar de seguida la zona on hagi estat en contacte amb les erugues amb aigua freda i avisar amb la major celeritat un veterinari.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending