Propietaris d’animals reclamen un acord amb Espanya per poder incinerar mascotes de forma individualitzada

Més d’un centre veterinari del país guarda cadàvers de gossos i gats en espera que es pugui fer efectiu un procés que anteriorment es duia a terme gràcies a un conveni amb França

-
-
Propietaris d’animals i almenys una de les associacions animalistes del país (Laika) estan a l’expectativa que el ministeri de Medi Ambient i Agricultura, amb el suport dels departaments de l’administració que escaigui, puguin tancar un acord amb les autoritats espanyoles per tal que puguin ser incinerades les mascotes de manera individualitzada i, d’aquesta manera, poder recuperar les cendres de l’animal en qüestió.

Més d’un centre veterinari del país guarda en els seus frigorífics cadàvers de gossos i gats en espera que pugui reactivar-se un procediment que anteriorment es duia a terme gràcies amb un conveni amb França que el país veí del nord va decidir deixar sense aplicació atès que no s’acabava de veure correcte que haguessin de passar animals morts per la frontera. 

Davant d’això, fa molts mesos que algunes persones esperen una solució, ja que ordinàriament el que se sol fer és cremar-los a la planta incineradora de la Comella (Ctrsa) sense possibilitat d’individualització posterior de les cendres. I hi ha propietaris que volen guardar en el record les seves mascotes. De fet, mentre va ser vigent l’acord amb França hi ha hagut ciutadans del país que van fer incinerar els seus animals i en guarden les cendres.

Les fonts consultades han mostrat el seu desànim per la manca d’una solució i han demanat al ministeri concernit que miri d’agilitar els acords corresponents per poder desencallar el tema, atès que hi ha persones que fa alguns mesos que tenen dipositats els cadàvers de les seves mascotes en frigorífics. Des que es va ‘trencar’ l’acord amb França, només s’haurien incinerat oficialment i de forma individualitzada dues mascotes de manera puntual i degudament autoritzada.

Ara, denuncien les fonts consultades, l’única opció que s’ofereix a les persones que es troben en aquesta situació és arriscar-se a carregar l’animal mort al vehicle i baixar cap a Espanya on hi ha diversos centres que incineren mascotes. El problema pot venir quan alguna autoritats policial o duanera descobreixi eventualment la situació. La sanció econòmica que pot suposar és més que notable, segons les fonts.

Comentaris (1)

Trending