Progressistes-SDP qualifica el pressupost de Govern de "dissimulació" i de no tenir orientació

Bartumeu insisteix en la derogació de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques ja que només limita la capacitat d'actuació de l'Estat en situacions que requereixen la seva intervenció

-
-
Progressistes-SDP ha definit el pressupost del Govern de "dissimulació" i de no tenir orientació. El president de la formació, Jaume Bartumeu diu que confirma la seva posició de derogar la Llei de sostenibilitat de les finances públiques ja que només limita la capacitat d'actuació de l'Estat en situacions que requereixen la seva intervenció.

Bartumeu considera que la despesa corrent no està controlada i que augmenta mentre els ingressos no pugen ni s'equilibren i s'ha referit a l'increment en el dèficit de caixa. "Ve provocat principalment perquè està previst que les despeses corrents creixin molt per sobre dels ingressos corrents; si aquests creixen un 0,5% les despeses ho faran en més d'un 3%. Aquesta diferent evolució entre ingressos i despeses corrents s'ha de tenir molt present perquè a mig i llarg termini pot generar increments molt substancials del dèficit de caixa".

El projecte de pressupost preveu uns ingressos corrents de 447 milions d'euros i unes despeses corrents de 391 milions. Segons ha explicat Bartumeu "si a aquestes despeses, sumem les despeses de capital de 79 milions, "el resultat és un dèficit de caixa lleugerament superior als 23 milions d'euros. Aquesta xifra superar en més de 10 milions, un 77% més, l'import del dèficit previst per al pressupost del 2019, que era de 13 milions".

El president de Progressistes-SDP ha comentat que hi haurà inversions que no es faran i ha mostrat els seus dubtes sobre els ingressos de la taxa al tabac de 113 milions d'euros. Així mateix ha expressat la seva sorpresa per la prudència en les previsions dels impostos directes i el diferent comportament en el cas dels indirectes. "Això és un exemple més de l'absurditat d'aquest límit sobre el pes de la imposició directa".

En aquest sentit, ha recordat que la llei 32/014 indica que el pes de la imposició directa no podrà ser superior al 40% i per calcular el límit es tindrà en compte la ràtio del total d'impostos directes dividit entre el total d'impostos directes més els impostos indirectes excloent el capítol d'impostos especials i el capítol sobre tràfic exterior de l'Administració general. "El 18 de desembre passat un edicte del BOPA fixava el marc pressupostari general de l'Administració pel període 2020-23 situa la ràtio en un 38,9%".

Finalment, ha subratllat que no són un pressupostos sincers i que no busquen l'equilibri.
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending