Primeres dues baixes entre el personal de BPA escollit per passar a Vall Banc

Comentaris

Dues primeres baixes entre els empleats que l’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) havia triat per passar a Vall Banc. La rebaixa de les condicions salarials més alguna altra prestació ha estat determinant perquè dos dels fins ara treballadors de Banca Privada d’Andorra (BPA) a qui s’ha comunicat el que hauria de ser el seu futur laboral han preferit plegar. Per les comunicacions fetes fins ara, que no són ni molt menys la majoria, s’està plantejant una rebaixa mitjana de sou del 21%.

Les dues persones que s’han estimat més abandonar haurien rebut una compensació de diferent grau atès que l’impacte de reducció de la remuneració era diferent. Els criteris emprats per l’AREB i l’administració de BPA per decidir qui passa al banc pont i qui es queda a BPA no han transcendit. Fonts properes al personal han assegurat que hi ha dos paràmetres que es tenen molt en compte: actitud i aptitud. Durant la compareixença del president de l’AREB, Albert Hinojosa, i el conseller delegat del mateix organisme, César Goyache, al Consell General va quedar clar que per a BPA es necessita personal que, sobretot, tingui coneixements sobre control de pràctiques de blanqueig i, alhora, es dediqui en gran mesura a tasques administratives.

L’expectació entre els treballadors és notable per saber el seu futur immediat. I la comunicació de les primeres davallades salarials no ha agradat gens a la majoria dels afectats. Fonts consultades properes a l’adjudicatari de Vall Banc han assegurat que en el full de ruta previst per l’AREB es preveia el pas al banc pont de 133 empleats procedents de BPA i que haurien de ser assumits per JC Flowers. El fons americà, però, encara no hauria firmat res que el vinculi necessàriament a aquests contractes laborals. I no es descarta, segons les fonts, que la signatura de l’acord es condicioni a la reformulació, encara més, de les condicions laborals. Algunes de les clàusules establertes en el conveni signat entre l’AREB i els representants del personal de BPA no satisfarien l’adjudicatari, que les voldria renegociar.

Els clients també estan a l’aguait

I si els treballadors estan a l’expectativa que se’ls comuniqui si passen a Vall Banc o es mantenen a BPA, els clients estan en la mateixa posició. Inicialment, es preveia que a principi d’aquesta setmana que ja s’acaba hi hauria una base de dades disponible que serviria per anar informat els dipositants del seu futur. L’operació s’ha anat retardant malgrat que la informació, hores d’ara, estaria ja pràcticament processada.

Segons algunes fonts, de forma oficiosa, alguns dels clients que han contactat amb els seus gestors personals ja han pogut saber on aniran a parar els seus dipòsits. Si queden a BPA passaran a ser bloquejats i no serà possible ni treure els 2.500 euros setmanals. Si passen a Vall Banc, el compte corrent a la vista s’haurà estructurat en sis dipòsits que farà, en cas de voler-ho, que la totalitat del saldo pugui ser retirat entre els mesos de novembre i desembre. 

Fonts properes a BPA consultades han explicat que la intenció és comunicar en breu, per carta, als clients nacionals la seva situació en el procés. També es reactivarà properament una pàgina elecrònica -sigui la de BPA o una de nova- a partir de la qual, almenys els dipositants estrangers, amb els deguts mecanismes d’autentificació i control també podran tenir accés a la seva situació.

Comentaris

Trending