Preocupació dels guies turístics que no són autònoms ni assalariats

La crisi els ha deixat sense feina i no saben si es podran acollir a les mesures del Govern

Acte de lliurament de diplomes a la vintena de participants del tercer curs d’habilitació d’informadors turístics
Acte de lliurament de diplomes a la vintena de participants del tercer curs d’habilitació d’informadors turístics
La crisi provocada per la pandèmia del coronavirus ha deixat sense feina els guies turístics. N'hi ha al voltant dels quaranta i per alguns és l'únic treball que tenen. No són autònoms ni assalariats i ara no saben com quedarà la seva situació amb les mesures que ha adoptat el Govern.

Alguns dels guies creuen que és un sector del qual no se n'ha parlat "només de les empreses, dels autònoms i dels assalariats, però nosaltres no som cap de les tres coses", explica una guia que treballa per a diverses agències del país. "Si no treballem, no guanyem", afegeix. Les agències els poden contractar per dies, setmanes o quinzenes. "Ens paguen els dies que hem treballat i cotitzen a la CASS".

Fins ara, la feina no faltava en un país que rep al voltant del vuit milions de turistes cada any. Els seus clients són grups, principalment de jubilats i visitants que arriben de països com Israel, Itàlia, o el Regne Unit. Ara, però, la situació ha canviat radicalment. "Les sortides del mes d'abril s'han anul·lat totes, i ara es comencen a anul·lar les de maig. Hem perdut la Setmana Santa".

Aquest problema s'ha afegit a un altre que pateixen des de fa temps i és l'intrusisme. El col·lectiu demana canvis en les titulacions que atorga el Govern. Afirmen que ser guia implica tenir un ampli coneixement del país i volen que en els diplomes que tenen aparegui el nom de guia i no d'informador, com fins ara.

 

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending