L’Institut de les Dones “lamenta” la convocatòria d’actes el 2023 on només hi ha ponents masculins

L’organisme ha rebut 6 queixes des del juny sobre diferents publicacions del país en les quals “es discriminava les dones” i confia veure “un panell mixt” a l’Andorra Econòmic Fòrum

Comentaris

Ronchera, Espot i altres representants institucionals en una reunió a l'IAD.
Ronchera, Espot i altres representants institucionals en una reunió a l'IAD. SFG / CEsteve

L’Institut Andorrà de les Dones (IAD) ha lamentat que en ple any 2023 encara es puguin donar casos en què s’anuncia un acte d’àmbit internacional amb un panell de participants on “només apareixen ponents masculins”. L’entitat explica que des del juny ha rebut 6 queixes per publicacions discriminatòries i confia que els organitzadors de l’Andorra Econòmic Fòrum comptin, finalment, amb presència femenina.

L’organisme encarregat de l’aplicació efectiva del dret a la igualtat entre homes i dones s’ha manifestat avui en relació amb la polèmica generada per l’absència de dones en el panell de conferenciants de l’Andorra Econòmic Fòrum. Segons s’exposa en un comunicat, des de l’IAD es “lamenta” que en ple any 2023 “encara es pugui anunciar un acte d’àmbit internacional des d’Andorra amb un panell on només apareixen ponents masculins”. En aquest sentit, es mostren comprensives amb la resposta donada pels organitzadors (van assegurar que havien contactat amb diverses dones i confien tenir la presència d’algunes durant la trobada) i afirmen que esperen “veure un panell mixt el dia del Fòrum”.

Tot i així han volgut recordar que la publicitat i els mitjans de comunicació han de ser “catalitzadors en la lluita per la igualtat i oferir una imatge més propera a la realitat de la societat i en acord amb els temps que estem vivint”.

D’altra banda, també han fet balanç de l’activitat que han dut a terme els últims mesos. Així, des del mes de juny l’IAD ha rebut 6 queixes sobre diferents publicacions del país en les quals, “d’una o altra manera, es discriminava les dones”.

Segons expliquen en la nota de premsa, un cop rebuda la queixa contacten amb l’empresa o entitat responsable, se li explica la situació, li donen a conèixer la legislació d’aplicació i es demana una rectificació. Fins al dia d’avui, exposen, aquestes gestions s’han dut a terme “en la més estricta privacitat” respectant la confidencialitat d’obligat compliment i afirmen que les resolucions de tots els casos “han estat positives”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending