“Els ‘machos alpha’ tenen els dies comptats”

La presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, a través dels seus comptes socials personals, i moltes d’altres dones del país, han recriminat l’actuació del president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que avui dimitirà per la ‘polèmica del petó’

Luis Rubiales en un dels molts petons que va repartir diumenge sense contemplacions.
Luis Rubiales en un dels molts petons que va repartir diumenge sense contemplacions. ARXIU

Si no hi ha un nou gir de guió -i no vol que l’inhabilitin o més- el president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, dimitirà aquest divendres del càrrec després del seu imperdonable comportament que va derivar en la ‘polèmica del petó’. La situació no ha passat inadvertida a Andorra. Especialment a través de les xarxes socials, on diverses dones del país han censurat l’actitud intolerable de Rubiales.

Pel càrrec que ocupa actualment, encara que els seus comptes socials siguin de caràcter personal, una de les aportacions més significatives ha estat la de la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), la també exministra i moltes altres coses Mònica Codina. En saber-se que la dimissió de Rubiales estava en camí, la dirigent feminista ha fet les darreres hores una piulada molt contundent. “Ni un pas enrere cap a les conductes que atemptin contra la dignitat de les dones, i el nostre camí cap a la igualtat . Els ‘machos alpha’ tenen els dies comptats . Quedeu advertits!” I ha etiquetat el compte de l’associació que presideix.

En la celebració del triomf al Mundial de futbol femení, Rubiales va mostrar en general una actitud molt lamentable, que va tenir com a colofó un petó als morros no consentit a la davantera Jennifer Hermoso. Justament, el fet que aquesta, amb Rubiales hauria buscat un acord per mirar que rebaixés la tensió generada per la deplorable situació provocada pel dirigent futbolístic, fes públic un comunicat censurant del tot l’actitud del president de la RFEF i exigís l’assumpció de responsabilitats va ser la gota que va fer vessar el vas.

Comentaris (75)

Trending