Els col·lectius feministes decideixen en comissió les qüestions a tractar a l’institut de la dona

De moment, Stop Violències n’ha quedat al marge i Acció Feminista i l’Associació de Dones han designat dues portaveus cadascuna que són les que acudeixen a l’IAD

Lectura del manifest del Dia de la dona.
Lectura del manifest del Dia de la dona. ARXIU

La representació de les associacions feministes del país en l’Institut Andorrà de les Dones (IAD) es durà a terme de forma transversal i consensuada. Per tal que la representació sigui més plural i, alhora, evitar càrregues de treball excessives, s’ha creat una comissió delegada que servei per tractar prèviament tot allò que s’ha d’avaluar a l’IAD. Per tant, no hi ha una única persona delegada pels col·lectius de dones.

Montserrat Ronchera ostenta la secretaria general de l’institut i és l’únic càrrec remunerat. Maïtena Manciet és la representant designada pel Govern i Pilar Armengol la triada pel Consell General. Finalment, Esther Font ostenta la representació dels comuns. Les associacions de dones hi han de posar un representant, però han trobat la fórmula perquè no hagi de ser una dona concreta amb noms i cognoms.

Mireia Maestre i Cristina Rico són les delegades de l’ADA i Eli Royuela i Maria José Espinosa ostenten la mateixa responsabilitat en relació amb l’AFdA

Stop Violències, de moment, no vol formar part de l’organisme. Per tant, la representació del teixit associatiu recau en Acció Feminista (AFdA) i l’Associació de Dones (ADA). Entre les dues organitzacions han creat una comissió delegada composada per dues integrants de cadascuna de les associacions que tracten el que prèviament les organitzacions ja han analitzat de manera interna en el sí de les seves juntes.

Mireia Maestre i Cristina Rico són les delegades de l’ADA i Eli Royuela i Maria José Espinosa ostenten la mateixa responsabilitat en relació amb l’AFdA. Així, una vegada tractades les qüestions a nivell intern, és la comissió delegada formada per les quatre dones abans esmentades les que acaben de perfilar el que cal portar a l’Institut Andorrà de les Dones. I allí, cada tres mesos s’intercanvia la representació.

Esther Font, María José Espinosa, Pilar Armengol, Maïtena Manciet i Montserrat Ronchera (d'esquerra a dreta).

Relacionat

El comitè executiu de l’Institut Andorrà de les Dones es posa en marxa

La distribució ha fet que la participació en el ‘bureau’ de l’IAD recaigui aquest primer trimestre del 2023 en Acció Feminista. El segon trimestre serà l’ADA qui ostentarà la representació i així successivament. Per tant, en funció de les reunions que hi hagi i quan se celebrin, seguint el torn, una de les dues delegades de cada associació acudeix al comitè executiu de l’institut però en nom dels dos col·lectius que prèviament ja han consensuat el que escaigui.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending