L’Andorra Econòmic Fòrum es defensa assegurant que totes les dones convidades han declinat

Els organitzadors de la trobada sobre negocis emergents i monedes virtuals trametran tota la informació necessària a les associacions feministes i esperen una rectificació per part d’aquests col·lectius

Marc Urgell, CEO d'Abast Global.
Marc Urgell, CEO d'Abast Global. ABAST GLOBAL

L’organització de l’Andorra Econòmic Fòrum (AEF) es defensa de les crítiques de les associacions feministes per l’absència de dones en la trobada prevista per a final de mes de setembre assegurant que tots les potencials ponents amb les quals van contactar per convidar-les a participar en les jornades sobre negocis emergents i monedes virtuals van declinar prendre-hi part.

El fiscalista i CEO d’Abast Global, Marc Urgell, exposa que “com a coorganitzador de l’esdeveniment, he format part de la comissió encarregada del contacte amb els potencial ponents, i puc parlar de primera mà. L’organització de l’AEF ha contactat amb diverses dones des del mes de juny, perfils directius i empresàries, que, en tots els casos, han rebutjat formar part de l’esdeveniment”. En concret, Urgell diu que sis dones han rebutjat la invitació i cinc més no han respost a la comunicació. Avui mateix s'hauria confirmat la presència, com a mínim, dona dona, la participació de la qual “no respon a les pressions de les associacions feministes”.

Una imatge del cartell de conferenciants de l'Andorra Economic Forum

Relacionat

Les associacions feministes denuncien l’Andorra Econòmic Fòrum per ‘marginar’ les dones

“L’organització ha tingut en compte des de l’inici de la selecció de ponents la voluntat de comptar amb dones a les taules rodones, com demostren els e-mails i reunions que hem mantingut durant aquestes setmanes” i destaca també que “l’esdeveniment estarà dirigit per la periodista econòmica Marta Isern, amb qui vam tancar un acord fa setmanes, i que no només serà la moderadora sinó que formarà part de la Comissió de Continguts que prepararà les taules rodones durant les setmanes prèvies”. Alhora, Urgell ha recordat que “la llista de ponents està oberta i s'anirà actualitzant durant les properes setmanes”.

 El CEO d’Abast Global recorda que és una dona qui gestiona “la interlocució amb els ponents i els seus equips de gestió, tenint en compte les polítiques de gènere des de l’inici”, amb la qual cosa, “abans de pronunciar-se sobre una conducta de marginació de la dona cal tenir prou informació per fer una insinuació com aquesta”. Urgell acaba afirmant, en relació a aquesta qüestió, que “dur a terme iniciatives privades que fomenten l'emprenedoria, la innovació i la economia, en un entorn formatiu i constructiu, no és fàcil, i menys sense cap suport financer institucional. No és de rebut, en lloc de rebre suport, rebre crítiques, especialment quan aquestes són infundades”.

BIT2ME

Sobre el fet que el fòrum compti amb la participació del representant d’una empresa que va rebre un advertiment per part de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), Urgell també exposa que “concretament a Bit2Me l’ha proposat RACKS, que és l’altre coorganitzador”. De Bit2Me el màxim responsable d’Abast Global en diu que “és una empresa innovadora, líder en el seu sector, i entenem que pot aportar molt valor afegit a l’esdeveniment”.

Respecte a l’AFA, “la comunicació realitzada era exclusivament informativa, tot indicant que no disposen d’autorització de l’AFA per operar a Andorra i és una informació rellevant per clients i inversors. Nosaltres no representem a Bit2Me, però segons ens hem informat, no hi ha cap sanció, cap impediment, ni cap dany causat per part de Bit2Me a ningú, i per tant, no trobem motiu per a que no formin part del mateix. Per altra banda, no és la primera vegada que venen a ser ponents a un esdeveniment”.

Etiquetes

Comentaris (34)

Trending