Vela posa el dit a la nafra de dues adjudicacions fetes per Actua Tech

La consellera general alerta que els contractes tancats amb PricewaterhouseCoopers per uns 229.000 euros i amb Deloitte, per 134.000, no tenen base jurídica al país

Comentaris

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela
La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela Partit Socialdemòcrata

La consellera general socialdemòcrata Susana Vela vol aclarir dues contractacions internacionals fetes des de la Fundació Actua Tech. En concret, dos encàrrecs realitzats a PricewaterhouseCoopers i a Deloitte, tots dos d’un considerable import econòmic. La parlamentària alerta que, a falta de més informació, la fórmula d’adjudicació emprada no seria legalment correcta.

Per això, Vela ha tramitat una pregunta que el Govern haurà de respondre de forma escrita. El document es va entrar divendres passat a Sindicatura i reclama aclariments sobre dos concursos públics internacionals convocats per la Fundació Actua Tech en modalitat negociada.

Sobre aquests, la consellera general vol saber “la base jurídica en la qual se sustenten” i com “es justifica la convocatòria i licitació dels concursos en aquesta modalitat”. En primer lloc es tracta de la licitació dels  serveis d’acompanyament de governança, adjudicat a l’agost a PricewaterhouseCoopers Serveis Professionals Andorra, S.L.U. per l’import de 228.690 euros. En segon, hi ha els serveis de definició del model d’interoperabilitat de país qualitat de la dada, que es va encarregar a Deloitte Andorra Auditors i Assessors S.L. per un import de 134.198 euros.

“A manca d’una altra informació, no trobem al nostre ordenament jurídic aquesta modalitat de contractació que existeix en la jurisprudència dels països veïns”, ha posat en relleu Vela. La pregunta es formula després d’una demanda d’informació sol·licitada pel grup parlamentari socialdemòcrata el passat 6 de setembre i que el Govern va facilitar al mes d’octubre.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending