Terceravia vol que els saigs puguin instar a desnonaments en cas de lloguers impagats

És una de les esmenes presentades a la llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments i es defensa que agilitzaria la feina a la Batllia i permetria recuperar els pisos més ràpidament per tornar-los a posar al mercat

El conseller general de Terceravia+UL, Joan Carles Camp.
El conseller general de Terceravia+UL, Joan Carles Camp. Terceravia

Terceravia+Unió Laurediana vol que els saigs puguin també intervenir en aquells casos d’impagaments de lloguers i, fins i tot, instar a fer desnonaments si és necessari. Perquè això sigui possible proposen modificar la llei que regula la tasca dels executors de sentència. És una de les esmenes presentades al projecte legislatiu amb mesures urgents en matèria d’arrendaments. Des de la formació s’entén que, d’aquesta forma, s’agilitzarà el retorn al mercat d’aquests pisos.

Així ho ha explicat el conseller general Joan Carles Camp en el marc del debat de l’esmena a la totalitat al text presentada pel PS. Terceravia hi ha votat en contra, però ha deixat clar que això no vol dir, ni de bon tros, que estiguin d’acord amb el projecte legislatiu del Govern. Al contrari, consideren que cal introduir-hi importants modificacions. Entre elles un canvi a la llei que regula els saigs.

Un instant del debat al ple del Consell.

Relacionat

“Jo la tinc més llarga”

En concret, es vol que s’afegeixi a les seves funcions la gestió de les rescissions dels contractes de lloguer en cas d’impagament. I, sobretot, que pugui instar a desnonar els inquilins que no hagin complert amb les seves obligacions. Camp ha argumentat que la mesura hauria de venir acompanyada amb “l’establiment d’uns terminis procedimentals curts i ineludibles”. Es defensa que, per una banda, “s’alleugeriria la Batllia d’aquests processos” i, per l’altra, “s’agilitzarien els cobraments i el retorn de la possessió dels immobles a favor dels propietaris, perquè poguessin tornar-los a posar en el mercat de lloguer”.

El parlamentari massanenc ha mostrat predisposició a treballar el text, però també ha demanat a la majoria que estudiïn la proposta feta. “Col·laborarem amb vostès, però m’agradaria que ens agaféssim de la mà en el tema del saig, per tal regular el procediment de desnonament i poder recuperar així els habitatges”, ha argumentat.

Camp també ha aprofitat la intervenció per desgranar altres propostes de modificació formulades al projecte legislatiu. Així, es vol ampliar encara més el temps de la disposició transitòria sobre la rehabilitació d’edificis antics. Entenen que, per un costat, s’aconseguiria posar al mercat més pisos i, per l’altre, s’evitaria crear una bombolla en els costos de la construcció a causa de la manca de planificació.

Comentaris (2)

Trending