Terceravia vol que les cases petites d’ús unifamiliar puguin oferir-se com a allotjament turístic

La formació política també vol establir una periodicitat de sis mesos per les reunions de la comissió d'agricultura i ramaderia i que les persones assalariades puguin cotitzar per compte propi per treure's un sobre sou

El conseller general Joan Carles Camp.
El conseller general Joan Carles Camp.

Terceravia + Unió Laurediana + Independents han presentat cinc esmenes de millora al Projecte de llei per al desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Així ho han indicat des de la formació política que proposen que les cases petites puguin ser considerades com allotjaments turístics. A més també incideixen en les reunions de la Comissió Nacional de Ramaderia i Agricultura i de la gent que és assalariada i realitza, alhora, un treball per compte propi.

El grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents, mitjançant el conseller general Joan Carles Camp, ha presentat cinc esmenes de millora al Projecte de llei per al desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Una d'aquestes va encaminada a què les cases més petites d'ús unifamiliar puguin ser utilitzades com allotjament turístic del tipus borda rural o agroturisme, a la restauració en forma de construccions rústiques, a l'ús de magatzem, a la construcció de bordes i cabanes de muntanya, sempre que el sòl urbà no consolidat on estiguin situats, no hagi obtingut la qualificació d'urbà consolidat.

Seguint en aquest context, i sobre els refugis de muntanya, la formació política vol que es  modifiqui l’articulat perquè un privat que disposi de bordes d’alta muntanya les pugui explotar com a refugi guardat.

D’altra banda, també proposen que tres consellers generals de diferents grups parlamentaris, inclosa l’oposició, formin part de la Comissió Nacional de Ramaderia i Agricultura (CNRA), així com una periodicitat de sis mesos per reunir-se. “Entenem que és una Llei emesa pel Consell i aquest ha de ser-hi representat, a més creiem que la Comissió ha de fer un seguiment més dinàmic de l’evolució del sector”, ha indicat Camp.

Pel que fa a la cotització de les persones que realitzen una activitat econòmica per compte propi, el grup parlamentari proposa que les persones que estan assalariades amb una jornada laboral de 40 hores per setmana, i que a més a més tinguin una activitat per compte propi, hagin de cotitzar per l’activitat de compte propi de forma proporcional a les rendes obtingudes pel treball del compte propi i fins a un màxim del salari global mensual mitjà cotitzat pel conjunt de les persones assalariades a la Caixa Andorrana de Seguretat Social de l’any natural immediatament anterior. “Es dona el cas que hi han assalariats que efectuen una activitat per compte propi per fer-se un sobre sou, per tant, es considera adient que cotitzin de forma proporcional, en cas contrari, es desincentiva a fer aquesta activitat per compte propi”, ha argumentat el conseller general.

Finalment, amb l’objectiu de donar seguretat jurídica a la legislació vigent, el grup parlamentari Terceravia proposa reduir terminis, d’un any a sis mesos, per publicar el text consolidat de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme, del 29 de desembre del 2000 i de la Llei d’agricultura i ramaderia, del 22 de juny del 2000.

Etiquetes

Comentaris

Trending