La socialdemocràcia andorrana ‘abraça’ el moviment de confluència del centre esquerre francès

Bartumeu estreny lligams amb l’exprimer ministre francès Cazeneuve en el marc del congrés del Parti Radical de Gauche

Jaume Bartumeu saludant Bernard Cazeneuve, un altre dels signants de la carta.
Jaume Bartumeu saludant Bernard Cazeneuve, un altre dels signants de la carta. SDP

La socialdemocràcia progressista andorrana segueix amb atenció i interès el moviment de confluència que s’està articulant en el centre esquerre francès i que en gran mesura impulsa l’exprimer ministre de François Hollande, Bernard Cazeneuve. Per estar ben al cas d’aquests passos que enforteixen el centre esquerre, el president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha mantingut una trobada amb Cazeneuve. Bartumeu ha ressaltat que “a l’hora d’anar a defensar els interessos d’Andorra a Europa la gent de Progressistes-SDP som coneguts, escoltats i respectats”.

La trobada entre el dirigent progressista andorrà i l’exprimer ministre francès s’ha produït en el marc del congrés del Parti Radical de Gauche (PRG). Aquesta trobada política, en la qual Bartumeu hi ha assistit acompanyat de la jove Laia Moliné, número 5 de la candidatura nacional de l’aliança socialdemòcrata que concorre a les eleccions general del 2 d’abril, s’ha celebrat a Labège, una ciutat de l’Alta Garona propera a Tolosa.

En la clausura del congrés d’aquesta històrica formació del centre-esquerra francès hi han intervingut Carole Delga, presidenta de la regió d’Occitània i Bernard Cazeneuve, exprimer ministre de François Hollande. Fa uns mesos Cazeneuve va  presentar i obrir a la signatura un manifest per la renovació de la socialdemocràcia.

image00010
Bartumeu seguint la clausura del congrés del PRG.

Jaume Bartumeu, que és un dels signants del manifest de l’exprimer ministre, va parlar amb Bernard Cazeneuve de l’actual procés electoral andorrà i també de la iniciativa que promou l’exprimer ministre francès d’articular un moviment polític del centre-esquerra francès sota el nom de ‘La Convention’. Precisament el PRG va acordar en el seu congrés adherir-se al moviment que està articulant aquestes setmanes Bernard Cazeneuve.

El president de Progressistes-SDP va saludar també Carole Delga, presidenta del Consell Regional d’Occitània, amb la qual tenen fa temps una molt bona relació. Bartumeu va parlar a continuació amb Vincent Garel, president del grup dels ‘Radicaux de gauche et citoyens’ al Consell Regional d’Occitània, que compta amb divuit consellers en aquella assemblea. Van convenir una propera trobada a Toulouse.

En acabar el congrés, Jaume Bartumeu va parlar també amb el president del PRG, Guillaume Lacroix, conseller regional d’Auvergne-Rhone-Alpes i elegit municipal de Bourg-en-Bresse, que va desitjar als progressistes bona sort en el procés electoral. Ambdós presidents van acordar organitzar en les properes setmanes una reunió d’ambdues formacions a París.

Comentaris (1)

Trending