No cal dir que finalment, Units pel Progrés d’Andorra (UPA) ni tan sols ha provat de concórrer a les eleccions. L’aparició, però, de formacions com Acció o Concòrdia compensa en escreix, per excepte, la baixa de la minoritària formació liderada per l’advocat Alfons Clavera o el fet que dues formacions com PS i Progressistes-SDP vagin coalitzades en aquesta ocasió. Cal veure en últim extrem que Carine Montaner i la seva Andorra Endavant tingui els seus avals necessaris.
A darrera hora d’aquest diumenge donava per fet que seria present a la nacional i, també, a Andorra la Vella, Ordino i Sant Julià. Descartava del tot la Massana i encara Andorra Endavant tenia esperances dipositades en Encamp. Centrant-se en els territoris, a Sant Julià, si no hagués estat per la fallada d’Unió Laurediana, hi hauria hagut cinc llistes. En seran quatre, les mateixes que hi pot haver a Andorra la Vella.

A l’altre extrem hi queda Canillo, on finalment només hi haurà presència demòcrata i, per tant, Guillem Casal i Jordi Jordana ja tenen assegurats els dos escons. En aquesta parròquia hi ha un fort moviment per impulsar el vot en blanc. Es tracta de tot un sector canillenc desencisat tant amb el govern local com amb les polítiques de Prat de la Creu que, però, paral·lelament no ha estat capaç d’articular cap candidatura alternativa.
Encamp amb dues llistes a manca de què pot acabar fent Andorra Endavant i Ordino, la Massana i Escaldes amb tres interessants candidatures a cada parròquia -interessants perquè la partida pot ser d’allò més entretinguda- són els altres taulers on es jugarà el resultat final que dilucidaran les urnes el proper 2 d’abril. El 19 de març, quinze dies abans, s’iniciarà la campanya electoral.
Aquest dilluns, la seu administrativa de Govern i cadascun dels comuns, a partir de 2/4 de 9 del matí començaran a rebre les candidatures amb els avals corresponents. El termini límit és al punt del migdia. Més enllà d’aquest moment no hi haurà candidatura que valgui.
Comentaris (12)