La síndica demana un pacte social

En el seu discurs de Meritxell, Roser Suñé també insta a fer més esforços per combatre el canvi climàtic

Comentaris

La síndica general ha fet el discurs a la Casa de la Vall.
La síndica general ha fet el discurs a la Casa de la Vall. CONSELL GENERAL

La síndica general, Roser Suñé ha demanat un pacte social durant el seu discurs a la sala dels passos perduts a la Casa de la Vall.  En l'acte que ha obert la Festa de Meritxell,  ha fet una crida perquè "l'estalvi d'energia" formi part del dia a dia". Ha estat el darrer discurs de Suñé en aquesta data assenyalada ja que deixa el seu càrrec.

Suñé ha volgut sumar la seva veu "a aquelles altres que parlen, amb matisos diversos de pacte social". Ha recordat que l'any 1993 es va poder trobar un encaix a totes les sensibilitats per dotar el país d'una Constitució. Per la síndica, "els agents socials han d'ocupar el lloc que els correspon i han de poder transmetre les inquietuds i les propostes de la societat civil des d'una anàlisi seriosa i compartida amb el màxim de persones possible". Ha opinat que "la complexitat actual de moltes famílies ens obliga a ser més àgils i contundents" i s'ha referit a l'habitatge que "ha ocupat un lloc preeminent per mostrar les dificultats diàries dels nostres ciutadans, els preus han augmentat i els mecanismes usats no han pogut fer-hi front".

En un altre moment del seu discurs ha advocat per una anàlisi més aprofundida sobre els models de participació ciutadana, "una assignatura que considero pendent, no sé si fruit de les dificultats de reunió física que va crear la pròpia malaltia, o de la incapacitat per entendre quins canvis caldria efectuar per enfortir el sistema democràtic". 

Suñé també ha dedicat una part de la seva intervenció al canvi climàtic on "no tot s'hi val, perquè les decisions que es prenguin aquests pròxims anys determinaran quina Andorra física tindran les futures generacions". Ha mostrat la seva preocupació per "l'afebliment de la participació electoral" i per "l'augment de la inflació". Ha tancat el seu discurs afirmant que "Andorra es troba en una cruïlla que, segons la tria, definirà el seu futur. La dinàmica entre creixement i sostenibilitat és un dels debats més apassionats que hem de fer”.

-

Comentaris (6)

Trending