La Seu consuma el previst canvi d’alcalde sense ensurts i amb emotivitat

Francesc Viaplana (ERC) ha estat investit nou primer regidor de la capital de l’Alt Urgell en un ple extraordinari celebrat aquest migdia, càrrec que ostentarà fins a finals de l’actual mandat

Comentaris

Francesc Viaplana rep el bastó de comandament de mans de Jordi Fàbrega.
Francesc Viaplana rep el bastó de comandament de mans de Jordi Fàbrega. ajuntament de la seu

El republicà Francesc Viaplana Manresa (La Seu d’Urgell, 1981) és, com estava previst, el nou alcalde de la capital de l’Alt Urgell. En virtut dels pactes postelectorals entre ERC, formació en la qual milita Viaplana, i Junts, que a nivell municipal lidera el fins ara alcalde Jordi Fàbrega, les dues formacions independentistes es van repartir l’alcaldia. Fàbrega feia els primers 27 mesos de mandat i Viaplana, els 21 restants.

El fins ara vice-alcalde, càrrec que ara exercirà Fàbrega, ha estat escollit per majoria absoluta dels membres que conformen el ple municipal, ha comptat amb els 9 vots d’ERC i Junts. El grup municipal de Compromís x la Seu ha votat pel seu cap de llista (6 vots) i la regidora de la CUP ha donat el seu vot pel seu grup municipal (1 vot). El ple del relleu ha comptat amb la presència de la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, els exalcaldes de la Seu d’Urgell Albert Batalla, Jordi Ausàs i Amadeu Gallart, entre d’altres càrrecs polítics com diputats al Parlament de Catalunya, senador i exregidors del consistori urgellenc, així com familiars tant de l’alcalde entrant com del sortint.

El nou primer regidor urgellenc remarca que “vivim en un indret privilegiat. Tot i això, soc plenament conscient dels reptes que tenim per davant. Fins ara hem dedicat tots els nostres esforços i recursos a la ciutat, però encara ens queda molt per fer”

En el seu discurs ja com alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, s’ha dirigit al fins ara alcalde Jordi Fàbrega: “En primer lloc  vull agrair a l’alcalde sortint, el Jordi Fàbrega, l’entesa i tracte d’aquesta primera meitat de legislatura. Quan vam forjar l’acord de govern, vam crear la vicealcaldia, una nova figura que ens servia per tractar-nos d’igual a igual, així hem funcionat fins ara i així continuarem funcionant”, ha ressaltat el ja nou alcalde urgellenc.

Viaplana, en un emotiu discurs com alcalde de la Seu, ha remarcat que “avui assumeixo l’alcaldia de la Seu d’Urgell, per mi l’honor polític més gran que hi pot haver. Estimo la Seu, i ho dic en el sentit més ampli d’aquesta expressió. La Seu és la meva ciutat, on he nascut i he crescut, m’agrada la nostra gent, els nostres carrers, les nostres places, els nostres monuments i el nostre entorn, crec sincerament que vivim en un indret privilegiat. Tot i això, soc plenament conscient dels reptes que tenim per davant. Fins ara hem dedicat tots els nostres esforços i recursos a la ciutat, però encara ens queda molt per fer”.

IMG 9067
Assistents, com a públic, al plenari.

Per la seva part, Jordi Fàbrega ha ressaltat en el seu discurs de renúncia de l’alcaldia que “els pactes estan per complir-los, amb lleialtat i confiança, és la base de fer el camí plegats. I és només plegats, només junts, com aconseguirem els objectius, com avançarem com a societat, com a ciutat i com a país”. Fàbrega ha fet un balanç d’aquests 27 mesos com alcalde de la Seu d’Urgell on ha destacat que “a ningú se li escapa que han estat dos anys i escaig molts complexos, amb una pandèmia que ens ho ha capgirat tot”.

Evidentment, ha remarcat l’alcalde sortint i a partir d’ara responsable de Projectes estratègics, Castellciutat, Hisenda i Intervenció i Seguretat Ciutadana, la crisi sanitària “ha situat com a eix de totes les nostres decisions i de tot el nostre govern, la salut dels nostres veïns i veïnes, intentant minimitzar els danys sanitaris, però també els socials, econòmics i emocionals. Prendre decisions sempre és difícil, però sobretot quan tenim moltes preguntes i cap resposta, com va ser el cas a l’inici d’una pandèmia que va obligar a confinar a tota la població a casa i donar-ho tot en l’àmbit sanitari i social”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending