SDP demana solucions al Govern pel fons de jubilació de la CASS

La formació intueix un augment de cotitzacions i un allargament de l'edat actual de 65 anys per deixar de treballar

Zoppetti i Donsión durant la roda de premsa d'aquest dijous.
Zoppetti i Donsión durant la roda de premsa d'aquest dijous. Altaveu

El secretari general de Progressistes-SDP, Josep Lluís Donsión i la membre de l'executiva, Elisabet Zoppetti han explicat que les darreres rodes de premsa i els articles que fan referència al fons de jubilació de la CASS auguren un augment en les cotitzacions i un allargament de l'edat de jubilació.

Han recordat que és un tema que van començar a tractar el mes de juny i s'han referit a que l'actual responsable, Jordi Cinca, va ser durant vuit anys el ministre de Finances i que no va trobar cap solució per no haver d'arribar a la situació actual que ha estat motivada, principalment, per l'envelliment de la població, al pagament de més pensions, al fet que la població viu més anys i a la disminució dels cotitzants.

Donsión ha opinat que "cal que es deixin de fer rodes de premsa alarmistes i que presentin un projecte".  Segons les previsions que han presentat, la guardiola de les pensions ja presentarà números negatius l'any 2024 i, en paraules de Zoppetti, "al 2040 el forat serà enorme". També considera que estan entrant menys diners i que les inversions no han donat el rendiment que s'esperava. El secretari general creu que la crisi provocada per la pandèmia encara deixarà més tocat el fons de jubilació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending