SDP critica Cinca per no haver fet res amb el fons de pensions de la CASS quan era ministre

La formació realitzarà una assemblea el pròxim dia 20 per decidir la seva integració a la Internacional Progressista

Donsión i Bartumeu durant la roda de premsa d'aquest dimarts.
Donsión i Bartumeu durant la roda de premsa d'aquest dimarts. SDP

El president i el secretari general de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu i Josep Lluís Donsión han criticat les declaracions que va fer la setmana passada, el president de la comissió gestora del fons de reserva de jubilació, Jordi Cinca, sobre el fons de reserva de jubilació de la CASS. Donsión ha dit que durant els vuit anys que va ser ministre de Finances podia haver trobat una solució.

Bartumeu ha indicat que els agradaria tenir les dades que va exposar Cinca durant la seva compareixença a la comissió legislativa de Sanitat "i no declaracions llançades al vol i que alarmen a la població. Quan posin les xifres sobre la taula, evidentment que en parlarem".

Ha fet esment a que durant la crisi sanitària el Govern "no ha aprofitat cap mena d'ajuda de les que atorgava Brussel·les, quan ho podria haver fet. Fins i tot Tunísia ha rebut 200 milions d'euros de prèstecs en unes ajudes que es van votar el 13 de maig. El ministre de Finances ha insistit en què tot està apamat però allà on s'havia d'anar no s'hi ha anat. Andorra no ha negociat cap prèstec exterior i no en pot haver rebut cap".

Durant la roda de premsa s'han referit també a l'adhesió a la Internacional Progressista, que serà presentada als militants en una assemblea general que tindrà lloc el pròxim dia 20 i que hauran de decidir en una votació la incorporació a l'organització. Bartumeu no ha volgut fer balanç de l'actuació del Govern en relació a la pandèmia de la Covid-19 i ha comentat que "el setembre passarem comptes".

 

 

Comentaris (2)

Trending