La reactivació turística d’Engolasters obre escletxes en la minoria socialdemòcrata d’Encamp

El PS deixa clar que vetllarà perquè qualsevol projecte que es pugui desenvolupar al tomb del llac no sigui sobredimensionat i respecti l’entorn

Comentaris

Les controvertides fonts que es projecten.
Les controvertides fonts que es projecten. ECOPARC ENCAMP

La reactivació turística d’Engolasters, que hauria de servir per impulsar també econòmicament la parròquia d’Encamp, ha obert alguna escletxa en la minoria socialdemòcrata. Fonamentalment, perquè la formació, a nivell global, posa més l’accent en la preservació de l’entorn i en la sostenibilitat i, en canvi, el conseller independent integrat a la minoria Enric Riba es focalitza més en la necessitat de donar vida a la parròquia. Amb tot, el PS deixa clar que vetllarà perquè qualsevol projecte que es pugui desenvolupar al tomb del llac no sigui sobredimensionat i respecti l’entorn.

Riba és el representant de la minoria socialdemòcrata al comú d’Encamp en la comissió que ha estat treballant sobre el concurs d’idees per revitalitzar Engolasters i les Pardines. Les fonts lluminoses que projecta la proposta guanyadora, entre altres coses, ha fet mal d’ulls a alguns dels dirigents socialdemòcrates, que consideren que està fora de lloc. Amb la presència del conseller comunal, que professionalment ha estat durant molts anys un actor turístic important des de l’administració central, hauria avalat l’elecció dels premis.

Tot plegat ha obert algunes diferències internes que el partit ha intentat tancar amb un comunicat en què es manté que la formació socialdemòcrata és molt sensible amb tot el que pugui perjudicar el medi ambient, i és per això que ha assegurat que es vigilarà el possible impacte ambiental de la proposta denominada EcoParc Encamp, si finalment tira endavant, i demanaran sempre el màxim respecte per la muntanya, la seva flora i la fauna.

Els consellers encara estan analitzant la informació i treballant amb el comitè local del PS per definir una posició al respecte del projecte ja que, malgrat compartir que cal dur a terme algun projecte de dinamització a la parròquia, cal veure quin és l’adient. Aquí és on rau una mica el posicionament diferenciat de Riba respecte d’altres integrants del partit. Amb tot, però des de PS+Independents d’Encamp es considera que els projectes que s’estan tirant endavant a la parròquia s’estan sobredimensionant i no hi ha una planificació mesurada.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending