Quatre de cada deu andorrans es mostren a favor de l’acord d’associació amb la UE

El percentatge ha minvat respecte al 2019 quan es va arribar gairebé al 50%, mentre que el 25,3% dels enquestats per l'AR+I són contraris i demanen mantenir l'estatus actual del país

Gràfic sobre l'opinió dels ciutadans sobre l'encaix amb Europa
Gràfic sobre l'opinió dels ciutadans sobre l'encaix amb Europa

L’enquesta d’opinió política feta pública per Andorra Recerca+Innovació també ha preguntat a la ciutadania quin tipus de relació hauria de tenir Andorra amb la Unió Europea. El 42,5% s’ha mostrat favorable a l’acord d’associació com s’està negociant actualment, mentre que el 25,3% considera que el país ha de mantenir l’estatus que té fins ara.

Dels 800 andorrans enquestats, la majoria ha sentit a parlar de les negociacions entre Andorra i la Unió Europea per establir un acord d’associació. D’aquests, el 42,5% creu que s’ha de continuar amb l’acord que s’està negociant actualment amb Brussel·les i que el Govern vol tancar aquest any. Aquest percentatge ha anat minvant en els darrers tres anys, passant del gairebé 50% fins a poc més del 40% aquest 2023. Tot i això, cal tenir en compte que el 2018, només el 35,5% ho volien.

Els resultats també mostren el descontentament d’una part de la ciutadania (25,3%) que no vol sentir ni a parlar d’un encaix amb Europa i vol mantenir l’estatus que Andorra té en l’actualitat. Cal destacar que respecte al 2022, hi ha hagut una caiguda del 3% de ciutadans que pensen això. Per la seva part, el 6,3% vol tenir menys relació que la que té actualment. En canvi, un 10% dels enquestats vol esdevenir membre de ple dret de la Unió Europea. Cal tenir en compte 129 persones no han expressat la seva opinió.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending