El PS portarà al Consell General els accessos a la història clínica compartida

La pregunta del grup socialdemòcrata haurà de ser resposta en la sessió del pròxim dia 18

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La consellera general del PS, Susanna Vela, formularà una pregunta a la sessió del Consell General del pròxim dia 18 per conèixer, en primer lloc, quins són els professionals del ministeri de Salut que hi tenen accés a la història clínica compartida. En segon lloc, des del PS volen saber quin és el grau d'accés que aquests professionals tenen, i quins controls i restriccions s'han establert.

L'any 2017 es va aprovar la llei de drets i obligacions dels usuaris i els pacients, on s'especifica quines institucions tenen accés a la història clínica dels pacients del sistema sanitari. Els socialdemòcrates recorden que el 29 d'abril, a conseqüència de l'emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2 es van adoptar mesures excepcionals addicionals en relació amb l'actualització de la nomenclatura de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) i dels accessos a la història clínica compartida.

"Volem tenir accés a una sèrie de dades que aquest decret no acaba de concretar, com ara els terminis d'accés a la informació, a quines dades poden accedir (si a tota la història compartida o només una part), amb quins objectius, com s'ha regulat i si s'han creat fitxers electrònics al respecte", ha detallat Vela.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending