El PS trasllada a Marsol la necessitat de pròrrogues més llargues dels contractes de lloguer

La presidenta suplent, Susanna Vela, aposta que siguin com a mínim de dos anys perquè si no “fa una sensació de fragilitat”

Pere Baró, Susanna Vela amb Conxita Marsol
Pere Baró, Susanna Vela amb Conxita Marsol PS

La presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, i el conseller general, Pere Baró, s’han reunit aquest dimecres amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol en què han tractat el tema de l’habitatge, tenint en compte que al desembre finalitza la llei de mesures urgents. En aquest sentit, des del PS s’ha traslladat la necessitat que les pròrrogues dels contractes de lloguer siguin com a mínim de dos anys.

El PS ha tancat la ronda de reunions que Conxita Marsol ha fet amb els grups parlamentaris per tractar entre altres qüestions la problemàtica de l’habitatge. Susanna Vela ha explicat que han posat sobre la taula les propostes que ja van fer en campanya electoral. Una d’elles és la necessitat de prorrogar els contractes de lloguer dos anys més com a mínim. “Durant aquest temps es poden tirar endavant altres propostes per trobar solucions”, ha manifestat. La parlamentària entén que prorrogar els contractes d’any en any “fa una sensació de fragilitat als llogaters i fins que no hi hagi al mercat pisos a preu assequible les mesures han de continuar”.

Marsol, segons Vela, els ha exposat la voluntat d’aixecar progressivament les pròrrogues, però “avui dia la ministra ens ha dit que no hi ha una proposta en ferm”. El que sí que els hi ha explicat és que comencen a tenir algunes dades de propietaris de pisos buits i l’objectiu és poder convèncer-los que els destinin al lloguer.

D’altres propostes que els socialdemòcrates han tractat amb la titular d’Habitatge és la de limitar les inversions estrangeres o donar garanties jurídiques i fiscals als promotors que construeixin pisos de lloguer a preu assequible. Lamenta que en tot aquest temps DA no hagi creat el Registre de la propietat ni tenir un índex de preus de referència.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending