El PS sotmetrà a debat la seva posició ideològica sobre l’eutanàsia o la gestació subrogada

Durant la jornada de celebració del seu XVIIIè Congrés ordinari es portaran a terme set ponències per definir la postura del partit en diferents aspectes de l’actualitat social i, a més, renovarà diversos càrrecs del comitè executiu de la formació

Militants del PS a un congrés d'anys anteriors
Militants del PS a un congrés d'anys anteriors

El Partit Socialdemòcrata (PS) celebrarà el seu XVIIIè Congrés ordinari el pròxim dissabte, 12 de juny al Prat del Roure. Durant aquesta jornada es portarà a terme el procés de presentació i validació de candidatures per a renovar diferents càrrecs del comitè executiu de la formació. Al llarg del dia també tindran lloc set ponències que ajudaran a definir la postura ideològica del partit respecte a diferents temàtiques d’actualitat latent a la societat andorrana i global.

Al llarg de la jornada tindran lloc set ponències que serviran per exposar, debatre i delimitar la posició del PS respecte a diverses matèries d’actualitat social. Entre d’altres, es parlarà de l’avortament, el canvi climàtic, la legalització de la mort digna, habitatge i la gestació subrogada. Gerard Alís, primer secretari de la formació, ha destacat la primera d’aquestes ponències, que serà de caire estructural, ja que s’hi revisaran els estatuts. “Fa gairebé 20 anys que es va crear la formació i hem cregut oportú revisar-los i, sobretot, fer-ho de la forma més democràtica i participativa possible”.

Aquestes ponències es portaran a terme pels mateixos militants del partit, persones que s’hauran informat i hauran buscat les seves pròpies fonts per poder portar endavant l’exposició. Així i tot, Pere Baró, secretari d’organització, ha explicat que els textos ja s’han enviat a la resta de components de la formació “perquè puguin fer les seves apreciacions o canvis d’esmenes i que els ponents ho tinguin en compte”. D’aquesta manera, la persona que es faci càrrec del tema podrà ampliar, modificar i adaptar el text a les idees del partit.

D’altra banda, tots aquells militants del PS que vulguin presentar la seva candidatura per a ocupar un dels càrrecs que es renovaran el dia 12, podran fer-ho fins al dia d’abans per aquest motiu, Alís ha indicat que “encara no sabem quantes candidatures tindrem”. Susanna Vela, presidenta de la formació, ha indicat que, per poder fer una votació amb la major seguretat possible, s’ha establert tot el dia perquè els militants puguin exercir el seu dret. “El ministeri de salut ha valorat molt positivament el nostre procés, perquè evitarà que es formin aglomeracions de gent”.

Aquest congrés s’hauria d’haver celebrat fa un any, però la pandèmia va fer que resultés impossible. “Mai valorarem la possibilitat de fer-ho telemàticament, ja que no concordava amb el que requereixen els debats que portarem a terme durant el congrés. Era necessari fer-ho presencial i decidirem esperar”, ha explicat Vela.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending