PS i SDP miren de promoure un ‘Tots per Escaldes’ després que Jordi Font hagi declinat liderar res

Les tres premisses fonamentals serien frenar l’especulació immobiliària, d’una un millor enfoc als pisos socials que el comú ha començat a construir i no fer grans obres faraòniques com ara el ‘projecte Caldes’

Jordi Font, que no té cap intenció de liderar res, i Susanna Vela, que forma part del grup que està en converses.
Jordi Font, que no té cap intenció de liderar res, i Susanna Vela, que forma part del grup que està en converses. ARXIU / CONSELL GENERAL

Socialdemòcrates i progressistes intenten promoure una plataforma que es podria denominar ‘Tots per Escaldes’ i que hores d’ara no està gens clar que tingui viabilitat. El que sí que sembla ara ja segur que el que inicialment havia de ser el candidat del Partit Socialdemòcrata (PS), l’exconseller general Jordi Font, ha declinat tornar en primera línia política. Ho ha confirmat ell mateix. Més enllà d’això, els contactes hi són i la voluntat de bona part de les formacions amb representació a Escaldes és evitar que Demòcrates recuperin el comú.

La plataforma que s’intenta teixir, però que no és clar hores d’ara que acabi concorrent a les eleccions, es bastiria sobre tres grans ítems: frenar l’especulació immobiliària a la parròquia, encara d’una forma diferent el projecte dels pisos socials que impulsa el comú i deixar d’invertir en el que es consideren obres faraòniques i que té com a exemple el ‘projecte Caldes’. En aquests punts hi confluiria també Concòrdia i, de fet, hi estan havent contactes. La formació liderada a nivell nacional per Cerni Escalé i que a Escaldes té de mediador, mai millor dit, qui va ser candidat a la territorial de l’abril, Ramon Tena, està en converses tant amb el grup liderat per Rosa Gili com amb socialdemòcrates i progressistes.

La formació liderada a nivell nacional per Cerni Escalé i que a Escaldes té de mediador, mai millor dit, qui va ser candidat a la territorial de l’abril, Ramon Tena, està en converses tant amb el grup liderat per Rosa Gili com amb socialdemòcrates i progressistes

D’entrada, la voluntat de Concòrdia és donar suport implícit a Gili, que acudiria a les urnes amb una marca blanca. Però en matèria urbanística no acaben de congeniar. A priori, els ‘concordis’ voldrien que s’impulsés una revisió del pla d’urbanisme i l’actual cònsol no ho veuria viable. En aquest punt, Concòrdia i PS i SDP tindrien més sintonia. Però el que s’està avaluant, des de totes les bandes, és no fracturar en excés el mapa electoral parroquial i que això faciliti el triomf demòcrata. Però tampoc no és clar que la ‘via Gili’ suposi una barrera als taronges.

I és que algunes fonts han assegurat que l’actual cònsol major, que a nivell de negociacions sol estar acompanyada de la també consellera Magda Mata, també hauria temptejat els demòcrates per si hi ha alguna possibilitat de confluència. Òbviament, amb un plet judicial sobre la taula, no sembla gens factible que Gili trobi el suport socialdemòcrata, malgrat que Concòrdia no hauria descartat poder demanar a PS i SDP que no impulsin finalment cap alternativa a Escaldes per facilitar la reelecció de l’actual cònsol a canvi de buscar sinergies en altres parròquies.

En qualsevol cas, ara mateix no és gens evident qui hauria de liderar l’eventual plataforma socialdemòcrata i progressista perquè Font ja ha deixat clar que no té cap intenció de tornar a posar-se en primera línia política després que havent acabat la darrera legislatura al Consell General ja va anunciar que tenia intenció d’agafar-se un respir coincidit, també, amb el seu retir professional. I per molt que el PS donés per fet que Font estava disponible, ell mateix ho ha descartat.

Comentaris (2)

Trending