El PS reitera la necessitat d’aprovar la figura del tercer pagador en dos mesos

López i Vela asseguren que hi ha gent, sobretot jubilats i persones amb discapacitat, que no poden assumir avançar la totalitat dels diners d’analítiques, visites mèdiques a especialistes o medicaments

Pere López i Susanna Vela en la roda de premsa per reclamar la figura del tercer pagador.
Pere López i Susanna Vela en la roda de premsa per reclamar la figura del tercer pagador.

La figura del tercer pagador torna a l'ordre del dia, després que el Grup Parlamentari Socialdemòcrata hagi entrat una proposta d'acord perquè en un termini de dos mesos estigui vigent. Consideren que després que s'hagi aprovat la cartera de serveis, ja no hi ha més excuses per ajornar-la més en el temps, en un moment on la crisi de poder adquisitiu ha accentuat la problemàtica de persones que no poden fer front a les proves diagnòstiques, a les visites a especialistes o al tractament.

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha entrat a sindicatura una proposta d’acord perquè en dos mesos la figura del tercer pagador sigui una realitat. El motiu principal, “la impossibilitat real de moltes persones de fer front a la totalitat del pagament de proves diagnòstiques, visites a especialistes o el tractament que requereixen” i que, fàcilment, poden arribar als “200-300 euros”. Pel president del grup parlamentari, Pere López, ajornar o no fer-se els actes mèdics “pot provocar que després a l'hora de fer el tractament la situació sigui més complexa i costosa" i és per aquest motiu que ha demanat celeritat a l’executiu perquè entri en funcionament.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari ha assegurat que des de la Federació de la Gent Gran i des de les Persones amb Discapacitat els han reiterat aquesta problemàtica, que s’ha accentuat “en un moment d’una greu crisi de poder adquisitiu on moltes de les jubilacions o pensions no arriben al sou mínim”. És per això, i una vegada aprovada la cartera de serveis, des de la formació política esperen que es pugui complir el termini, ja que, com ha recordat la consellera Susanna Vela, “el Govern hauria d’haver treballat paral·lelament en aquest reglament que es força senzill".

Pel PS no hi ha excuses possibles i és que és una figura que “ja existeix” amb el metge referent i que, per tant, han recalcat que “que el règim ja està implantat” i que no suposo cap sobreesforç; "sempre ens refirm a la via preferent i els medicaments amb recoeta, no per lliure", puntualitza el ptresident del grup parlamentari. “És un tema de sensibilitat, de facilitar l’accés a la salut que és un dret fonamental”, ha insistit López, que ha posat tota la pressió a l’executiu que és qui té “la decisió política”.

Etiquetes

Comentaris

Trending