El PS recorda que el dèficit previst per al 2021 s’ha doblat: “Ja marca la credibilitat per al 2022”

El president socialdemòcrata, Pere López, ha entrat una demanda d'informació sobre les operacions d’endeutament vigents a 31 d’octubre de 2021

Pere López al seu escó en l'hemicicle del Consell General.
Pere López al seu escó en l'hemicicle del Consell General. ARXIU

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, considera el fet que les previsions de dèficit pressupostari s’hagin duplicat en pocs mesos, passant de 65 a 129 milions d’euros, demostra que els comptes demòcrata-liberals eren irreals i que aquesta desviació “ja marca quina credibilitat podem donar a les xifres que ha preparat el ministre de Finances, Eric Jover, per al pressupost del 2022”. López ha fet aquestes apreciacions després d’entrar avui una demanda d’informació sobre les operacions d’endeutament al 2021.

El president socialdemòcrata, que ha criticat la mala gestió pressupostària del Govern, ha sol·licitat totes les operacions d’endeutament vigents a 31 d’octubre de 2021, així com tots els detalls tècnics, les característiques i els prospectes de cada una d’aquestes, els detalls dels costos anàlegs i complementaris desglossats per cada operació i tota la informació referida a les emissions i operacions de deute públic.

López també ha destacat que els grups parlamentaris han rebut el pressupost per al 2022 avui, dies després de la seva presentació a la premsa, un fet poc transparent i que és una manca de respecte cap als consellers generals. “Ens hem trobat que els mitjans de comunicació ens demanaven reaccions després de la roda de premsa que el ministre va fer dijous, però nosaltres no podíem dir res perquè encara no havíem rebut els comptes”.

Etiquetes

Comentaris

Trending