El PS qüestiona la concessió de l’heliport, que li “genera molts dubtes”

El president socialdemòcrata, Pere López pregunta a Govern per la viabilitat del projecte com del bon ús del diner públic

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. Toni Solanelles

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat una bateria de preguntes en relació a la concessió de l’heliport nacional, que assegura “genera molts dubtes” a la formació que lidera, tant a nivell de viabilitat del projecte com de legalitat i de bon ús del diner públic.

Així, López demana per la previsió de disposar de serveis de duana a la infraestructura aeroportuària i qui es preveu que proveeixi aquests serveis. Vist que “la declaració d’interès nacional de l’heliport es justificava per les connexions amb l’exterior”, es demanen els acords per realitzar operacions amb l’exterior, en concret per aterrar a Barcelona, i el llistat de les infraestructures i les duanes corresponents amb les que es preveu treballar.

D’altra banda, pregunta per la justificació del fet que en un contracte de concessió es contemplin beneficis sobre l’execució de la construcció, cosa susceptible de ser una “possible il·legalitat”, assenyala López. En aquest punt, també es demana a quan ascendeixen els beneficis sobre la construcció previstos i que s’expliqui a què esdeu exactament el percentatge de beneficis.

CENTRE DE RESIDUS

El conseller socialdemòcrata Roger Padreny vol saber “quan preveu el Govern  fer oficial la publicació del 'Pla de dimensionament i obsolescència 2022-2035' de la planta de valorització del Centre de Tractament de Residus d’Andorra, SA”. Un Pla inclòs en la Llei 2/2022, del 20 de gener, per a l’adaptació de la societat pública Centre de Tractament de residus d’Andorra, SA com a instrument de gestió directa, publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) núm. 19/2022, del 9 de febrer del 2022.

Concretament, la disposició addicional de la citada Llei 2/2022 dona un termini de nou mesos al Govern per elaborar el dit Pla de dimensionament i obsolescència. Un termini que finalitza coincidint en el moment d’elaboració de la pregunta oral que ha de ser resposta aquest dijous 10 de novembre en seu parlamentària.  Vist que, com explica Padreny, fins a la data i hora d’entrada d’aquesta pregunta, el Govern no ha fet cap anunci oficial sobre el citat Pla, el conseller vol saber quina previsió té el Govern per a aquest. En aquest sentit, Padreny ha assenyalat que “per a nosaltres la inclusió del Pla (una proposta feta des del nostre grup parlamentari) a la Llei de CTRASA és fonamental perquè preveu el final del model actual basat en la incineració.

Comentaris (1)

Trending