El PS proposa limitar el nivell sonor dels vehicles de motor per reduir la contaminació acústica

La formació socialdemòcrata també encomana a Govern que realitzi els canvis normatius necessaris a la legislació vigent d’assegurances per incloure als patinets elèctrics

Roger Padreny durant una intervenció en seu parlamentària.
Roger Padreny durant una intervenció en seu parlamentària. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Roger Padreny ha presentat aquest dimecres al Consell General les esmenes al projecte de llei del Codi de circulació elaborades per la formació política. Entre les propostes, destaca la voluntat de limitar els decibels que poden emetre els diferents vehicles de motor, d’incloure a la legislació vigent d’assegurances als patinets elèctrics i de crear un sistema d’etiquetatge energètic per conèixer les dades del parc mòbil i homologar els vehicles andorrans amb el sistema europeu. 

Segons ha explicat el conseller, aquest etiquetatge donaria garantia als ciutadans del país per moure’s amb seguretat pels diferents països europeus que ja han implementat el sistema i, sobretot, aportaria dades sobre el parc mòbil i permetria dur a terme les polítiques públiques que se’n derivin. A més, Padreny ha assegurat que la intenció no és limitar la circulació dels vehicles més contaminants en determinades zones del Principat, una mesura que si estan aplicant ciutats com ara Barcelona o Madrid.  

El document planteja prohibir la utilització d’aparells de so, integrats o no en el vehicle, amb un volum “que pugui pertorbar la capacitat de percepció acústica durant la conducció”.  

Respecte a la reglamentació acústica, la Unió Europea estableix els valors límits entre els 72 i els 79 decibels, depenent del tipus de vehicle de motor. A més, els criteris són temporals i es van modificant en funció dels períodes establerts, els quals s’allargaran fins a l’any 2026.  

El document presentat aquest matí compta amb un total de 19 esmenes, entre les quals s’inclou l’elaboració d’un nou pla de seguretat viària abans del final del primer trimestre del 2022 amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania i reduir els accidents o es planteja prohibir la utilització d’aparells de so, integrats o no en el vehicle, amb un volum “que pugui pertorbar la capacitat de percepció acústica durant la conducció”.  

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending