El PS no veu clara l’homologació internacional dels estudis musicals

Susanna Vela planteja els dubtes que sorgeixen després de llegir el Reglament i sobre la creació d'un conservatori superior

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela. PS

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela ha entrat a tràmit una bateria de preguntes escrites en relació al recentment aprovat Reglament d’ordenament dels estudis oficials de música, de creació dels títols oficials de música i de creació dels centres oficials d’educació musical bàsica del Principat d’Andorra. Entre d’altres, Vela demana per l’homologació internacional dels estudis de música i si aquest Reglament és un primer pas per a la creació d’un conservatori superior.

La consellera general i presidenta del Partit Socialdemòcrata considera que el text aprovat pel Govern el passat 22 de juliol “respon a una reivindicació de l’Institut de Música” i ve a reconèixer de forma oficial els coneixements adquirits pels alumnes. Però, després de llegir-lo, el Reglament genera alguns dubtes, i per això es formulen diverses preguntes.

Concretament, els socialdemòcrates volen saber com s’ha previst “fer el seguiment dels estudis a nivell d’inspecció del ministeri d’Educació”, si s’ha plantejat l’homologació internacional d’aquests estudis o si està pensat “fer una escola artística nacional, és a dir un conservatori superior”, ha explicat Vela. Així mateix, la consellera socialdemòcrata ha assenyalat que planteja dubtes “la qüestió de l’acreditació dels actuals docents” i pregunta si està previst homologar les escoles privades que també es dona a Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending