Un PS perplex pretén treure l’entrellat del conveni signat entre l’Estat i el retirat notari Estañol

La formació demana al Govern què l’ha motivat a acceptar un acord per obtenir una informació que legalment era ja de la seva propietat i perquè s’ha autoimposat certes obligacions

Comentaris

Els consellers socialdemòcrates Quim Miró i Pere López.
Els consellers socialdemòcrates Quim Miró i Pere López. ARXIU / PS

Al Partit Socialdemòcrata (PS) hi ha tanta perplexitat com en moltes sectors de la societat pel conveni signat entre el Govern i el ja retirat notari Josep Estañol. I també els sorprèn l’adjudicació d’assessorament en matèria d’inversió estrangera al comerç A2 Security. D’aquí que a través dels canals parlamentaris pertinents, els consellers Pere López i Jordi Font s’interessen per totes dues qüestions. Els socialdemòcrates en volen treure l’entrellat i l’executiu haurà d’explicar-se el proper 2 de juliol.

En relació amb el conveni amb el notari recentment cessat de les seves funcions i posteriorment retirat, el PS es demana “quins són els motius que han dut al Govern a signar un conveni per obtenir una informació que legalment era ja de la seva propietat? Si el Govern té la intenció de satisfer alguna quantitat de en aplicació de l’esmentat conveni? I per què el Govern s’ha autoimposat l’assumpció de certes obligacions en aplicació del conveni?”

En aquest sentit, en l’exposició de motius de la pregunta, López recorda que “el dret vigent notarial andorrà estableix la natura pública del protocols notarials, pel que fa al concepte i contingut del protocol, l’article 35 de la Llei 6/2020 defineix el protocol notarial com: ‘el conjunt d’instruments, índexs i documentació que s’hagi derivat de l’exercici de la funció notarial, tant en suport paper com en suport electrònic o digital…’”

També recorda que en virtut de l’esmentat pacte “l’Estat haurà de completar els treballs de digitalització dels protocols corresponents als anys 2019 i 2020” i que el conveni fixa “determinades clàusules establertes en el conveni en les que el Govern s’autoimposa una sèries d’obligacions i limitacions a la seva acció”. Com per exemple elogiar en certa manera la suposada donació i defensar que ha estat a títol gratuït encara que no sigui del tot cert o respondre legalment contra aquell que mantingui el contrari.

A2 Security

D’altra banda, els socialdemòcrates també volen saber “en què consisteixen concretament els treball i els serveis” pels quals ha estat contractada l’empresa A2 Security, de l’empresari Toni Garcia, militant liberal i conegut col·laborador de l’actual ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, que és qui proposa l’adjudicació directa per als treballs de prestació de serveis en matèria d’inversió estrangera per l’import de 21.250 i fins al 31 de desembre de 2020. El parlamentari Jordi Font també vol saber “com s’avaluarà l’assoliment dels objectius perseguits”.

Comentaris

Trending