El PS exigeix saber els salaris dels alts càrrecs i dels directors que formen part del Govern

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela demana que el Govern faciliti  l’organigrama complet del personal que forma l’executiu amb les remuneracions que rep cada un d’ells

Susanna Vela a l'hemicicle.
Susanna Vela a l'hemicicle. PS

La presidenta suplent i consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata, Susanna Vela, ha entrat aquest dijous a Sindicatura una pregunta escrita dirigida al Govern sobre el personal que forma l’executiu i les remuneracions que perceben els alts càrrecs.

La consellera general socialdemòcrata ha demanat, en concret, per l’organigrama complet del personal de Govern, desglossat per ministeris i departaments, amb la informació complementària dels salaris que reben els alts càrrecs, els càrrecs de relació especial i els directors.

Aquesta pregunta esdevé després que el Govern anunciés aquest dimecres que només es farien públics els salaris del personal de relació especial de dos membres del gabinet del cap de Govern i les adscrites al departament de comunicació. Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres es va demanar explícitament pels salaris de Sílvia Calvó i Maria Ubach, cap de gabinet i consellera diplomàtica del cap de Govern.

I es va considerar que essent funcionàries de bases no calia publicitar les seves remuneracions. Que siguin funcionàries, però, no treu que per les noves responsabilitats se’ls pugui assignar un complement retributiu, i sense que es faciliti cap detall de la seva remuneració.

Amb el criteri anunciat, remarca el PS que es quedarien sense donar-se a conèixer altres sous que formen part de l’executiu i es paguen amb diner públic com són els de ministres, secretaris d’Estat, directors, gabinet del cap de Govern, consellera diplomàtica assignada a aquest gabinet, i el del propi cap de Govern, entre d’altres.

“Entenem que aquestes retribucions han de ser públiques i conegudes per la ciutadania per garantir la transparència de l’activitat pública que vam aprovar a la Llei de Transparència i accés a la informació la legislatura passada”.

Comentaris (3)

Trending