El PS escoltarà la població per millorar el projecte de Llei d'estacions de muntanya

No veuen adequat que el text hagi entrat per la via d'urgència i han convocat una reunió per dilluns vinent on l'esquí de muntanya serà un dels temes centrals

Comentaris

El vocal del comitè executiu i responsable d’Esports, Tomàs Riart i el secretari d'Organització del PS, Pere Baró.
El vocal del comitè executiu i responsable d’Esports, Tomàs Riart i el secretari d'Organització del PS, Pere Baró. PS

El PS considera que el projecte de Llei d'estacions de muntanya és necessari però creu que s'ha d'escoltar la població i les associacions. Opinen que la llei s'ha de treballar una mica més i no veuen adequat que hagi entrat per la via d'urgència. La formació ha convocat una reunió que tindrà lloc dilluns vinent a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany a les vuit del vespre.

L'objectiu és fer un balanç sobre el projecte de Llei recollint els neguits que han arribat a la formació per part de la ciutadania. "Volem veure si s'ha de fer alguna cosa a nivell de partit", ha dit el vocal del comitè executiu i responsable d’Esports, Tomàs Riart  tot afimant que "hi ha coses que no estan clares". Els socialdemòcrates estan d'acord en regularitzar l'esquí de muntanya però asseguren que cal diferenciar entre els practicants que utilitzen les pistes o els que només hi passen. Un altre tema és el de les raquetes de neu però no descarten que en un futur hi entrin les bicicletes de muntanya o els senderistes.

Des de la formació, han convocat, per carta, a a les estacions d'esquí, als guies de muntanya i als monitors. Volen que sigui una llei útil i que no s'hagi de modificar constantment. Baró ha explicat que valoren, fins i tot, fer reunions de poble per altres temes mentre que Riart ha reconegut que "hi ha gent que fa esquí de muntanya que no segueix les normes. Ara caldrà saber què passa, per exemple, quan una estació està tancada per veure si els practicants hi podran accedir".

El responsable d'Esports, ha criticat l'augment de preu d'un 25% en el forfet Natura que ha passat de 100 a 125 euros, "El tema del preu sortirà segur a la reunió", ha afegit. Després de la reunió es transmetrà la informació al grup parlamentari per poder fer esmenes, D'entrada, però, volen escoltar a la gent per millorar la llei.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending