El PS demana a Govern que sigui clar sobre els efectes de la moratòria de la construcció

Pere López veu l'augment de projectes entrats als comuns com una mostra de la “situació d’inseguretat jurídica i de descontrol institucional” i la “improvisació” en matèria d'urbanisme

Comentaris

El president del grup socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López. PS

El PS ha entrat, amb caràcter d'urgència, una pregunta sobre la moratòria de la construcció i és que pel president del grup parlamentari denota la "improvisació" de l'executiu en matèria d'urbanisme i que s'ha reafirmat amb les diverses declaracions des de diferents institucions. A més, assegura que "l'allau" de projectes es deu "situació d'inseguretat jurídica i de descontrol institucional".

El president del grup parlamentari socialdemòcrata (PS), Pere López, ha entrat una pregunta en caràcter d’urgència sobre la moratòria de la construcció, que haurà de ser resposta per l’executiu en la sessió de control del Consell General d’aquest dijous. En aquest sentit, López és pregunta “a quin Xavier Espot cal fer cas: al del debat d’orientació política o al de la presentació de l’informe econòmic de la Cambra de Comerç”, vist que el primer va afirmar que la llei de promoció de la sostenibilitat urbanística i turística suposaria “un fre a la construcció” i el segon ha afirmat que “aquí no s’atura res”. Versions que denoten la “improvisació” de l’executiu en matèria d’urbanisme.

López assegura que l'extrema urgència del projecte de llei d'ubanisme "no es pot considerar més que com un veritable escàndol polític per la manca de respecte que implica en relació amb el Consell General"

López, a més, indica que la memòria justificativa que acompanyava el projecte de llei per poder-la entrar per la via d'extrema urgència, "no es pot considerar més que com un veritable escàndol polític per la manca de respecte que implica en relació amb el Consell General", ja que apunta que la memòria econòmica només eren "dos petits paràgrafs" i "l'únic impacte xifrat era el d'una pèrdua de recaptació de 100 euros en concepte d'inscripcions al registre d'habitatges d'ús turístic".

Des del PS incideixen en el fet que s’ha registrat “una veritable allau” de projectes i demandes als comuns derivada de la “situació d’inseguretat jurídica i de descontrol institucional” que s’ha generat per la divergència de missatges que han sorgit des de les diferents institucions.

Finalment, López recorda que aquest creixement urbanístic ha estat "alimentat de forma continuada i decidida pel mateix Govern al llarg de tota la legislatura amb mesures com reduccions fiscals i de cessió per a fer més viables i, justament, per impulsar la realització de projectes d'edificació -majoritàriament destinats a la inversió i especulació immobiliària- al llarg de tot el país".

Etiquetes

Comentaris

Trending