El PS demana explicacions a Govern sobre la gestió de la crisi del coronavirus

Els socialdemòcrates formulen tres preguntes per a la propera sessió de control sobre el registre de clients als restaurants, la futura app mòbil de rastreig i l’estratègia global per afrontar la pandèmia

Comentaris

Susanna Vela i Judith Salazar.
Susanna Vela i Judith Salazar. Toni Solanelles

El grup parlamentari socialdemòcrata aprofitarà la sessió de control a Govern per indagar en la gestió de la crisi sanitària que s’està fent des de l’executiu. Els consellers generals de la formació han presentat fins a tres preguntes vinculades a la pandèmia. En concret, es vol tenir més informació sobre el registre de clients als restaurants, el fet que s’hagi descartat una aplicació pròpia per fer el seguiment dels casos i l’estratègia global per fer front a l’epidèmia.

Les preguntes s’han entrat a tràmit pensant en la sessió de control que tindrà lloc el 5 de novembre, un ple centrat gairebé exclusivament en la Covid-19. En primer lloc, la consellera general Judith Salazar demanarà pel registre de clients als restaurants, tot demanant “per què s’implementa la intervenció dels restauradors en els procediments de rastreig del contagi” i “quin és el procediment que s’empra en cas que calgui activar ‘el rastreig eficient en cas de contagi’”.

El dia 3, dos abans de la sessió de control, el ministre Martínez Benazet compareixerà davant la comissió de Sanitat del Consell General

En la segona pregunta, Susanna Vela vol saber per quins motius s’ha acabat optant per descartar una aplicació mòbil pròpia per fer el seguiment dels casos Covid i s’ha decidit triar-ne una “amb la base de les empreses informàtiques d’Apple i Google”. En la tercera qüestió, Jordi Font demana “quina és l’estratègia que Govern creu que és la més escaient per portar a terme i per assolir, com nosaltres pensem, que tots els col·lectius i totes les persones es sentin, ens sentim copartícips i passin, passem a formar part de la solució i no siguin, siguem únicament actors del problema”.

Més enllà de la sessió de control, el PS -i la resta de grups parlamentaris- tindran una altra oportunitat per demanar a Govern sobre la gestió de la pandèmia. Serà, de fet, dos dies abans, dimarts vinent, amb la compareixença del ministre Joan Martínez Benazet davant la comissió de Sanitat del Consell General. Aquesta trobada servirà “per poder tractar la situació actual de la crisi d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-COV-2 i la nova planificació dels projectes estratègics del ministeri”.

El cas ‘García’ de nou sobre la taula

A banda de les tres preguntes sobre la crisi del coronavirus, els socialdemòcrates en formularan una quarta. El conseller general Quim Miró vol que Govern doni explicacions sobre les targetes de visita que estaria fent servir el màxim responsable d’A2 Segurity, Antoni García i que, segons el parlamentari, han estat “lliurades i sufragades” per l’executiu.

Etiquetes

Comentaris

Trending