El PS demana explicacions a Govern pel “lideratge negatiu” de l’economia andorrana al 2020

També es traslladarà una segona pregunta referent a les males condicions i la mala imatge del certificat de vacunació exposades ahir davant la comissió legislativa de Sanitat

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. PS

El Partit Socialdemòcrata ha traslladat a Govern una pregunta per reclamar els motius pels quals Andorra ha sigut el país que més ha decrescut econòmicament en l’Europa occidental. “Sabem que hem tingut la Covid-19, però la resta d’Estats també. Volem saber el perquè d’aquest lideratge negatiu”, ha explicat el president de la formació, Pere López. D’altra banda, també s’ha traslladat una qüestió referent al certificat de vacunació, tema tractat ahir davant la comissió legislativa de Sanitat.

López ha indicat que, per al PS, existeixen dos motius principals que poden haver portat a Andorra a aquesta mala situació financera. “El primer és un que portem arrossegant fa anys i que radica en la manca de voluntat, oposició i resistència per part de les majories conservadores per fer una diversificació econòmica”. Un altre factor al qual ha fet referència, i més particular per la Covid-19, ha sigut “les males decisions i el fracàs de moltes de les accions de diplomàcia que va tenir el nostre Govern”. López ha apuntat, com a exemple, “el desgavell de la frontera sud del país i el fet que pràcticament fins Setmana Santa no es van començar les converses amb el govern espanyol”.

Respecte a la diversificació econòmica, López ha fet èmfasi en què des de les “elits” no es té gens d’interès a crear nous sectors que ajudin a millorar el PIB. “A Andorra es continua creant economia com al segle XX, el marc legislatiu no està adaptat a la situació actual”, ha afegit el president del PS. El conseller general, Jordi Font, també present a la compareixença, ha apuntat que “està molt bé que vinguin grans empreses de fora, però hem de començar a crear nous sectors propis”.

D’altra banda, la segona qüestió que el PS ha traslladat a Govern versa al voltant de l’anomenat “passaport Covid”. Més concretament, la formació reclama que sigui oficial i homologat. Font ha insistit en què la ciutadania “faci pressió per avançar en el certificat”. El conseller ha apuntat que l’actual document que es facilita no és seriós i respon “a la deixadesa amb la qual s’han fet les coses”. Font també ha fet referència a les paraules del ministre de Salut, Joan Martinez Benazet, que va qualificar el document ahir davant la comissió legislativa de sanitat de “cutre”, “ells mateixos han reconegut que se’ls ha acabat la tinta de la impressora i que fa un certificat que no és ni oficial”.

Etiquetes

Comentaris

Trending